Revedere la Sibiu după 40 de ani de la absolvire

Promoția 1974-1978 a Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, s-a reîntâlnit la 40 ani de la absolvirea cursurilor de licență.

În prima parte a programului, absolvenții au participat la un Te Deum oficiat în capela facultății sibiene de un sobor de preoți condus de pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Absolvenții, alături de familiile lor, s-au rugat și I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutorul și ocrotirea primite în cei 40 de ani de slujire în ogorul Bisericii. După Te Deum, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toți profesorii, ierarhii și colegii trecuți la Domnul.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat și i-a felicitat pe absolvenți pentru misiunea îndeplinită până acum în comunitățile încredințate spre păstorire. Ierarhul i-a îndemnat să continue și să intensifice lucrarea pastorală în rândul credincioșilor, mai ales că provocările societății actuale sunt din ce în ce mai mari și diverse. „Ne bucurăm mult să vă vedem aici. Încercați să trăiți câteva clipe care vă sunt puse la dispoziție astăzi continuând cu doxologia, mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra voastră și asupra familiilor și comunităților pe care le slujiți. Este o perioadă frumoasă, aveți o activitate deosebită, majoritatea sunteți cinstiți cu distincții și văd alături de dumneavoastră doamnele preotese care v-au ajutat să duceți crucea slujirii, care nu este ușoară, dar a fost și este frumoasă și binecuvântată de Dumnezeu. De acum înainte să priviți cu și mai multă încredere și dragoste față de Biserică așa încât urmașii frățiilor voastre în posturile pe care le dețineți să vă aibă ca model. Este mare lucru să lași lucrarea ta pildă pentru urmași”, a spus mitropolitul.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie. Aici, absolvenții au avut posibilitatea să asculte o prelegere a preotului Dumitru Abrudan și să-și prezinte fiecare activitatea pastorală din cei 40 de ani, precum și împlinirile pe plan familial și personal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*