REVOLTĂTOR. Șinele Mocăniței au fost acoperite cu moloz de la săpături. Poliția a refuzat să intervină

Voluntarii Mocăniței au avut parte de o ”surpriză” extrem de neplăcută miercuri după-amiază. După ce au reparat șinele, au adus o locomotivă și un vagon de colecție pentru Mocăniță, special pentru acest weekend, când se vor desfășura Zilele Mocăniței, au constatat că alții îngroapă, la propriu, șinele.  În apropierea gării Cornățel a fost săpat un șant  la doar o jumătate de metru de șină, a fost astupată șina cu moloz și au fost scoase bornele de hotar CFR de la locul lor. Deși linia mocăniței e monument istoric, Poliția a refuzat să intervină.

În timp voluntarii Mocăniței curăță și repară linia pentru Zilele Mocăniței din weekend, alții o strică și o îngroapă, la doar câțiva zeci de metri de gara Cornățel. Pentru că nu este normal ca cineva să sape un șanț la doar o jumătate de metru de șină, să astupe linia cu moloz și să scoată bornele de hotar CFR de la locul lor, cu atât mai mult cu cât linia e monument istoric, reprezentanții Asociației ”Prietenii Mocăniței” au apelat la Politia Sibiu. Însă au avut parte de o ”surpriză” și mai neplăcută.
”Respectând procedura, am sunat la 112 și am explicat situația, de unde am fost transferați la IPJ Sibiu, unde am mai explicat o dată. După scurt timp, ne sună un agent al postului de poliție Șelimbăr, căruia îi explicăm din nou situația. Promite că vine la noi după ce termină intervenția la care era. După vreo oră, ne resună ca să ne spună că a vorbit mai sus și că nu consideră necesar să vină sau să facă ceva și că, dacă vrem, putem face un dosar la judecătorie. Care o să fie citit când peste șanțul ăsta o să crească din nou pomi…
Sincer, ni se pare incredibilă și de neacceptat această reacție a Poliției Române și suntem uimiți de abilitatea agentului de a constata din birou existența tuturor avizelor, respectarea acestora de către executant sau dacă este pusă în pericol siguranța feroviară.”, spun reprezentanții Asociației ”Prietenii Mocăniței”
Rămâne de văzut care va fi deznodământul în acest caz și dacă, totuși, autoritățile competente se vor sesiza în cele din urmă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*