Revoluția din 1989, retrăită în Piața Mare a Sibiului

Muzeul Național Brukenthal organizează expoziția foto-documentară: „1989 – un an ce nu trebuie uitat”. Locul desfășurării este Piața Mare, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, iar curatori sunt dr. Raluca Teodorescu și dr. Dana Hrib.

„Expoziția prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparținând Muzeului Național Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 la Sibiu, în contextul istoriei contemporane și a necesității creării unei colecții cu bază materială complexă, în beneficiul generațiilor viitoare. Veți regăsi în fotografii spații urbane, clădiri și oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist și de formele de rezistență asociate acestei schimbări“, susțin curatorii expoziției.

Expoziția cuprinde și contribuții de la Sergiu Mihail Chideșa (colecția modern – contemporan), Răzvan Malanca și Ramona Muntean (conservare), prelucrare grafică fiind realizată de Chris Balthes. Expoziția face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*