REVOLUȚIE la Sibiu, după ce Guvernul a adoptat ordonanțele în domeniul Justiției

Mii de oameni au protestat, la Sibiu, ca și în toată țara, față de deciziile luate aseară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate. Protestatarii care au ieșit în stradă aseară la Sibiu au refăcut traseul urmat de cei care au participat la Revoluția din decembrie 1989, mergând atât pe pietonala Nicolae Bălcescu, cât și pe principalele bulevarde – de la Vasile Milea, Calea Dumbrăvii, Piața Rahovei, Vasile Aaron, Ștefan cel Mare, Bâlea și Bulevardul Spitalelor.
Ca și în alte orașe, oamenii s-au declarat nemulțumiți de adoptarea de către Guvern a ordonanțelor în domeniul Justiției. La un moment dat, numărul protestatarilor a ajuns la 5.000, potrivit unor surse oficiale. La finalul protestului, cei prezenți au promis că vor ieși pe străzi și în următoarele zile.

Cei aproximativ 5.000 de protestatari care au mărșăluit în noaptea de marți spre miercuri pe străzile din centrul Sibiului au ajuns în jurul orei 1,30 în fața casei președintelui Klaus Iohannis, ei scandând lozinci favorabile acestuia. „Iohannis, nu uita, țara e de partea ta”, „Iohannis, Iohannis” au scandat protestatari, care au și aplaudat odată cu scandarea numelui președintelui.
Numărul protestatarilor care au ieșit în stradă la Sibiu împotriva actelor normative referitoare la justiție adoptate de Guvern a urcat la aproximativ 5.000, în jurul orei 1,00, potrivit unor surse oficiale.
Protestatarii au pornit în marș de la artera pietonală din centrul Sibiului, unde a fost punctul inițial de întâlnire, prin cartierele orașului, pe traseul străzilor Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazu, Rahovei, Vasile Aron și Ștefan cel Mare. Coloana de aproximativ 1.500 de manifestanți s-a deplasat inițial din fața Primăriei spre Prefectură, cu oprire în fața sediului PSD Sibiu, care a fost păzit de jandarmi. Protestarii au strigat lozinci privind demisia Guvernului și împotriva PSD, precum „Hoții, hoții”, „Demisia”, „PSD afară din țară” și „Grevă generală”, ei punând saci de gunoi în fața sediului social-democraților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*