REZULTATE BACALAUREAT 2017: Județul Sibiu, primul pe țară la promovabilitate

Rezultatele de la examenul de bacalaureat 2017 din judeţul Sibiu, sesiunea iunie – iulie, înainte de contestaţii, s-au situat peste media naţională de 71,4% promovabilitate. Astfel, cu un procent de 83,73%, ne situăm pe locul I în ierarhia naţională a judeţelor.

„Acest rezultat se datorează în primul rând meritelor candidaţilor noştri, care au conştientizat importanţa pregătirii temeinice; fiind responsabili în abordarea probelor de simulare a examenului, aplicate pe parcursul celor două semestre ale anului şcolar 2016-2017, la toate disciplinele care implicau probe scrise şi de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în cadrul examenului de bacalaureat 2017; şi nu în ultimul rând cadrelor didactice care au pregătit elevii cu profesionalism în vederea obţinerii performanţei la examenul de ieşire din sistem.
Pe primele locuri în ierarhia judeţului Sibiu, cu rezultate foarte bune la exameul de bacalaureat, se situează Colegiile Naţionale „Gheorghe Lazăr” Sibiu şi „Octavian Goga” Sibiu, Liceul Tehnologic Transcom Sibiu (1 candidat promovat) cu procent de promovabilitate de 100% şi Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu obţinând un procent de promovabilitate de 99,13%.
Menţionăm că la acest examen al maturităţii avem şi două medii de 10 care aparţin absolvenţilor Colegiului National „Gheorghe Lazăr” Sibiu şi Liceului Teoretic „Gustav Gundisch” Cisnădie, lucru care ne bucură şi ne face să fim mândri de rezultatele elevilor nostri, de calitatea muncii profesorilor şi directorilor din judeţul nostru”, a precizat prof. Livia Creţulescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Cristina Hămbășan, absolventa de 10 a Liceului Teoretic „Gustav Gundisch” Cisnădie

Contestaţiile de la examenul de bacalaureat pot fi depuse, astăzi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.

3 Comments

 1. Pentru Dumnezeu, GÂNDIȚI măcar UN PIC înainte să publicați informații!!! Transcom a avut 1 (UNU) candidat înscris care a promovat. Cum este relevant acest rezultat (100% promovare după metoda tembelă de calcul propusă de dvs. – simplu spus LMAO!!!) în raport cu celelalte rezultate?!!!

  • Declarația îi aparține d-nei inspector Livia Crețulescu, iar aritmetica îi dă dreptate: dacă s-a înscris un singur elev și acela a promovat examenul, Liceul Transcom are o rată de promovare de 100%. Probabil ca precizarea reprezentantului IȘJ a fost făcută tocmai pentru a lămuri cititorii de ce a apărut, dintr-o dată, Liceul Transcom în rândul liceelor de elită.

   • Singura statistică semnificativă în privința ratei de promovare a examenului de bacalaureat – ca măsură a eficacității unei unități de învățământ/unui sistem educațional (eficace = care își atinge scopul/obiectivul principal) – este ponderea absolvenților din seria curentă care au promovat examenul din TOTALUL absolvenților din seria curentă. Acesta este singurul indicator care NU MINTE.
    Rata de promovare calculată din numărul candidaților înscriși sau, MULT MAI RĂU, din numărul candidaților prezenți, este un indicator fără relevanță și care (așa cum se observă la Transcom :p) conduce la erori grave.
    Din păcate, legislația actuală nu spune cum se calculează rata de promovare, așa că este loc liber de invenții „aritmetice” de tot felul care nu fac altceva decât să creeze confuzii și „clasamente” fără nicio bază științifică. Faceți un efort de educare a populației (pentru că aveți acest rol!) și calculați ratele de promovare din Sibiu sau chiar la nivel național prin metoda amintită mai sus. S-ar putea să aveți o surpriză privind eficacitatea sistemului nostru de învățământ…
    Și o ultimă observația: statistica se bazează ȘI pe aritmetică, dar în niciun caz NU se reduce la aceasta 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*