REZULTATE FINALE pentru județul Sibiu: Iohannis, aproape 70 la sută; Ponta – 19,3

Candidatura lui Klaus Iohannis i-a mobilizat pe sibieni să se prezinte la urne, ieri, la primul tur al alegerilor prezidențiale. Sibiul s-a numărat printre județele fruntașe în ceea ce privește participarea la vot. Iar Iohannis a luat caimacul, după cum era de așteptat.

Ponta și Iohannis sunt "finaliștii" prezidențialelor

Ponta și Iohannis sunt „finaliștii” prezidențialelor

Candidatul ACL a intrat fără probleme în turul 2, alături de Victor Ponta. Cifrele arată, la nivel național, un scor de aproximativ 40 la sută pentru Ponta, respectiv 30 la sută pentru Iohannis. În schimb, în județul Sibiu, Iohannis consemnează o victorie zdrobitoare: 151.841 de voturi, respectiv 69,87 la sută din totalul sufragiilor valabil exprimate, în timp ce prezidențiabilul PSD+PC+UNPR a întrunit 42.050 de voturi, adică 19,35 la sută. Acestea sunt datele finale, comunicate acum o jumătate de oră de către Biroul Electoral Județean Sibiu.

Rezultatele alegerilor arată că sibienii, cei care îl cunosc pe Klaus Iohannis, îl apreciază, îl votează și îl vor președinte. Votul masiv al sibienilor demonstrează că este timpul României lucrului bine făcut. 74,8% dintre cetățenii municipiului Sibiu au spus Klaus Iohannis Președinte. Mai mult decât atât, sibienii din întregul județ au transmis clar susținerea pentru un președinte demn, serios și competent. 151.631, 69,87%, de sibieni au votat Klaus Iohannis. De la Sibiu pleacă semnalul schimbării!
(deputat Raluca Turcan, deputat Mircea Cazan | copreședinții ACL Sibiu)

În total, s-au prezentat la urne 58,52 la sută dintre sibienii cu drept de vot, respectiv aproape 197.500 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, 22.000 dintre cei neincluși pe listele permanente, iar 967 de persoane au votat utilizând urna specială. 3.120 de voturi au fost nule, iar 194.011 buletine de vot neîntrebuințate au fost anulate.


Prezidențiale, turul 1 - rezultatele finale pe județul Sibiu

Prezidențiale, turul 1 – rezultatele finale pe județul Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*