Rinkevicius: „Am arătat cel mai bun baschet al nostru“. Blumbergs a fost MVP-ul etapei!

CSU Sibiu trebuie că are pe undeva o baghetă magică. În prag de ratare a sezonului, la meciul decisiv, își schimbă atitudinea și câștigă de o manieră entuziasmantă. Așa a fost în ianuarie, când s-a salvat de la dezastru, așa a fost și sâmbătă, cu Dinamo, în penultimul meci din Top 10-ul Ligii Naționale de baschet masculin, scor final 80-68 (16-23, 19-19, 24-10, 21-16).

foto: facebook/CSU Sibiu

La începutul anului, CSU Sibiu pusese capăt unei serii de trei partide pierdute printr-o victorie minunată în Sala Transilvania, 95-73 în fața SCMU Craiova. Blumbergs a fost principalul marcator al meciului, cu 20 de puncte. Sibienii au continuat apoi cu încă 2 succese clare, la Ploiești (85-73) și acasă cu CSM Tg. Jiu (79-59), intrând în ceasul al 12-lea în Top 10.

Seria bună a continuat și-n turul părții a doua a campionatului cu alte două victorii (95-63 cu Timișoara și 74-73 cu CSO Voluntari), însă a urmat o pauză de aproape o lună, perioadă în care au avut loc Final Four-ul Cupei României și jocuri ale naționalei României în precalificările Campionatului European 2025. Această întrerupere era primită cu bucurie la club, urmând să le ofere jucătorilor timp de recuperare după jocuri epuizante. Proapeți, „vulturii“ au revenit în deplasarea de la Oradea, unde au cedat la limită, cu coș încasat pe sirenă, 80-81. Au câștigat apoi la Dinamo (84-67) și acasă cu Athletic Constanța (78-74), urcaseră până pe locul 4, cu satisfacția răsturnării unui sezon dezastruos înspre unul chiar bun. Însă avea să se dovedească încă o dată că prea multă bucurie poate să strice. Angrenajul s-a dereglat în returul de la Timișoara, 79-92 la capătul unui meci în care sibienii n-au avut reacție, deși porneau favoriți. A urmat dezastrul de la Voluntari, 80-104, apoi o înfrângere dureroasă, 70-91 în Sala Transilvania în fața CSU Oradea. Nu doar că era ca și pierdută prezența între primele 4, dar era pusă în pericol până și participarea în play-off. Toate speranțele noastre se legau de meciul cu Dinamo.

Sibienii au început slab decisivul de sâmbătă cu Dinamo, cedând prima secvență cu 16-23. S-a făcut apoi 20-39 și părea că totul este pierdut. Numai că…pufff, bagheta magică și-a făcut datoria. „Vulturii“ s-au trezit din amorțeală și până la final au făcut, probabil, cel mai bun joc din acest sezon. Mult mai agresivi în apărare, cu o atitudine schimbată și cu un public vulcanic alături, au recuperat și au încheiat meciul la 12 puncte diferență, 80-68. Un rezultat care asigură prezența CSU Sibiu în play-off înainte de ultimul joc din Top 10, cel programat vineri 7 aprilie, de la ora 20, la Athletic Constanța.

foto: facebook/CSU Sibiu

Cu Dinamo, Blumbergs a fost din nou principalul marcator, de această dată cu 31 de puncte, la care a adăugat și 6 recuperări și o pasă decisivă. Gaston Whelan a fost în double-double, cu 20 de puncte, 10 pase decisive și 3 recuperări. Au mai punctat: Pratt – 8 puncte (6 rec și 4 pd), Barro – 5 puncte (6 rec și 1pd), Manchon – 5 puncte (2 rec și 2 pd), Dragoste – 4 puncte (1 rec), Uță – 4 puncte (4 rec), Gavriloaia – 3 puncte.

foto: facebook/CSU Sibiu

Începând cu sfertul al doilea, ne-am schimbat atitudinea, nivelul de agresivitate și lucrurile au început să meargă imediat. Le mulțumesc jucătorilor mei pentru atitudinea pe care au avut-o astăzi (nr – sâmbătă) (…) În acest meci am arătat cel mai bun baschet al nostru“, a declarat Tomas Rinkevicius după meci.

CLASAMENT

sursa: LNBM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*