Robert David Stan, noul jucător al lui BC CSU Sibiu

Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc s-a întărit prin aducerea unui nou jucător de perspectivă!

Robert David Stan (născut pe 7 iulie 1999, în Galați, 2.06 metri) a semnat cu BC CSU Sibiu un acord pe o perioadă doi ani cu posibilitatea de prelungire pentru cel puțin încă unul.

Robert David Stan, fiul lui Cătălin Stan, fost jucător de baschet, este un pivot mobil, care a debutat pe prima scenă în 2017, la Phoenix Galați, oraș din care provine.  Descoperit de Gelu Cazanosci și Tudose Toderașcu, el a bifat 18 partide în sezoul 2017/2018, reușind să prindă cele mai multe minute în meciurile cu Dinamo București și Politehnica Iași. Cu o medie de aproximativ 7 minute, Robert a strâns 43 de puncte (2.4 pe partidă) și 31 de recuperări (1.7).

În ediția recent încheiată, Galațiul a început din Grupa a III-a și a urcat până în cea de-a doua, iar noul nostru jucător a bifat 32 de meciuri, cu o medie de aproximativ 15 minute. Astfel, cifrele sale s-au îmbunătățit considerabil: 5.7 puncte pe meci (58%-2p, 76%-1p) și  4 recuperări (1.8 ofensive). Cele mai bune meciuri le-a avut cu Agronomia București (8p, 13 recuperări), Aurel Vlaicu (13p, 14 recuperări) și cu Universitatea Cluj (25p, 15 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții).

În acest moment, Robert Stan face parte din lotul național Under 20 al României, alături de Lucas Tohătan, cei doi fiind pregătiți de Dan Fleșeriu și Alexandru Mureșanu în vederea Campionatului European U20 (Divizia B) din Portugalia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*