„Rock the Symphony” în Piața Mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a cântat, astăzi, în cadrul evenimentului „Toamna studențească”, pentru studenții ULBS și cadeții Academiei Forțelor Terestre, dar și pentru invitații speciali la deschiderea anului universitar.

“O surpriză neașteptată la începutul anului universitar. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu, care și de data asta ne-a surprins cu un concert în ritm de rock foarte binevenit, acum, la început de an universitar. Începe un an nou studențesc cu energie, energie transmisă și prin intermediul artiștilor de la Filarmonica de Stat Sibiu. Felicitări, Filarmonica de Stat, și sper să fie de bun augur pentru studenți”, a mărturisit Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Sute de studenți ai ULBS, cadeți de la AFT, sibieni și turiști s-au energizat pe ritmuri pop-rock interpretate de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena din Piața Mare, la deschiderea noului an universitar.

Muzicienii i-au surprins pe participanții la eveniment, dar și pe trecătorii din centrul istoric al Sibiului, cu un program muzical care a început cu imnul academic „Gaudeamus igitur” și a continuat în forță cu melodii ale unor artiști precum Deep Purple, Adele,Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ed Sheeran sau Freddie Mercury, grupate sub genericul „Rock the Symphony”.

“A fost superb! Eu sunt un fan al muzicii rock, este genul muzical care mie îmi place cel mai mult și care te ține mereu în formă și am fost bucuroasă să văd și această variantă. Mie, oricum, îmi place și rock-ul simfonic, așa că pe mine m-a nimerit! Am foarte multe trupe preferate, din ce s-a cântat aici îmi aduc aminte și de tinerețea mea, când ele erau foarte în vogă”, a dezvăluit primarul Astrid Fodor.

„Mă bucur să mă aflu aici pentru a doua oară în două săptămâni. Le mulțumesc colegilor din Filarmonica de Stat Sibiu pentru că am cutreierat toată țara cu «Rock the Symphony». Am fost la Piatra Neamț, Făgăraș, Alba Iulia și acum încununăm proiectul cu succes în orașul de baștină, în acest minunat Sibiu. Despre ce este vorba? Este o orchestră simfonică și în spate avem o trupă, deci concertul acesta este, de fapt, o fuziune între muzica simfonică și muzica rock și pop. În afară de voce, care este suplinită de instrumente, nu-i lipsește absolut nimic!”, a explicat dirijorul Remus Grama, alături de care orchestra sibiană a fost în turneu, în luna septembrie, cu proiectul „Rock the Symphony”.

Din partea organizatorilor, actorul Florin Coșuleț, prodecan al Facultății de Litere și Arte din Sibiu, a mulțumit Filarmonicii de Stat Sibiu și managerului Cristian Lupeș pentru cadoul muzical la început de an universitar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*