Roman Abramovici și negociatorii de pace ucraineni au avut simptome de posibilă otrăvire

Membri ai delegației ucrainene care participă la negocierile cu Rusia, dar și oligarhul Roman Abramovici ar fi fost vizați de o tentativă de otrăvire, scrie The Wall Street Journal, aceste informații fiind confirmate și de o anchetă a grupului de investigații Bellingcat.

Ei ar fi început să aibă simptome după ce au avut o întâlnire la Kiev, la începutul acestei luni, în condițiile în care miliardarul rus s-ar fi implicat într-o mediere a conflictului și ar fi avut mai multe deplasări, făcând naveta între Moscova și Ucraina, notează Digi24.

Presupusa tentativă de otrăvire este pusă pe seama unor lideri din tabăra dură de la Moscova care, spun ei, vor să saboteze negocierile de pace, au declarat persoane la curent cu această situație, citate de Wall Street Journal.

Simptome acuzate de Abramovici și de cel puțin doi membri ai delegației de negociatori ucraineni sunt ochi roşii, lăcrimare constantă şi dureroasă şi exfolierea pielii de pe faţă şi de pe mâini, susţin sursele citate.

Abramovici şi negociatorii ucraineni, printre care se numără parlamentarul tătar din Crimeea Rustem Umerov, se simt mai bine şi viața nu le este pusă în pericol, susţin persoanele citate de WSJ.

Roman Abramovici confirmă că a avut simptome

Un purtător de cuvânt al miliardarului rus Roman Abramovici a confirmat, potrivit BBC, că oligarhul a avut simptome ale unei presupuse otrăviri, după discuțiile de la Kiev de la începutul acestei luni.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care s-a întâlnit cu Abramovici, nu a fost afectat.

Experţi occidentali care au analizat incidentul susţin că este dificil de determinat dacă simptomele au fost provocate de un agent chimic sau biologic sau de un tip de atac cu radiaţie electromagnetică, susţin persoanele citate de WSJ.

Kremlinul nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta despre suspiciunea de otrăvire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*