Roman pune umărul la moțiunea liberalilor; Guvernul Ponta poate fi răsturnat cu 278 de voturi

Deputatul medieșean Gheorghe Roman, proaspăt demisionar din PSD, a anunțat că va vota moţiunea de cenzură a PNL.

„Am decis să susțin moțiunea inițiată de PNL. Am luat această decizie având în vedere voința oamenilor din Mediaș, din județul Sibiu, exprimată cu ocazia votului din noiembrie 2014 când au votat cu o majoritate covârșitoare pentru președintele Klaus Iohannis. În consecință, mi-am dat demisia din PSD“, a scris Roman pe Facebook. El a mai declarat, pentru Agerpres, că, deocamdată, va rămâne deputat independent și a afirmat că un alt motiv al demisiei îl reprezintă faptul că nu s-a realizat centura ocolitoare a Mediașului.

Vestea că Roman va vota moțiunea a fost salutată de Mircea Cazan, copreședintele PNL Sibiu. „Ne bucurăm că oameni care au un anumit număr de voturi în spate se alătură proiectului nostru“, a afirmat Cazan, citat de Agerpres.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!“, se dezbate şi se votează azi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Moţiunea privind votul prin corespondenţă şi alegerile parţiale este semnată de 183 de senatori şi deputaţi de la PNL, grupul popular şi democrat, precum şi parlamentari PSRO.

Ședința de plen comun a Parlamentului, în care se dezbate și se votează moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, a început puțin după ora 10.00. Potrivit Agerpres, sunt prezenți 364 de deputați și senatori, iar în sală se află și premierul Victor Ponta și membrii Cabinetului său. Pentru a trece, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*