România a obținut cea mai mare distincție la Concursul de canto „Vox Artis” de la Sibiu

În perioada 2 – 5 octombrie a avut loc la la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, ediția cu numărul 9 a concursului de canto „Vox Artis”.

Tineri artişti de pe întreg mapamondul au concurat în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Concursul s-a încheiat joi, 5 octombrie, cu concertul de Gală al Laureaților. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost condusă de dirijorul Ruben Sanchez Vieco din Spania.

Cosmina Stancu

40 de tineri artiști au fost prezenți la Sibiu pentru a participa la ediția a IX-a a Concursului de canto ”Vox Artis”. Juriul concursului a decis însă ca premiul I să nu se acorde la această ediție.

Premiul II a fost obținut de mezzosoprana Cosmina Stancu, din România, iar premiul III a fost acordat Leonidovei Ksenia (Russia) și lui Mihai Urzicana (România). La secțiunea ”operetă” au fost acordate 2 distincții, pentru Beate Korntner (Austria) și Astrid Bohm (Germania). Au mai fost acordate 3 premii speciale: “Opernsanger Studio Vienna” – Constantin Doppler (România), Premiul special “Filarmonica Mihail Jora Bacău” – Svetlana Enzenhofer (Rusia) și premiul special acordat de “Filarmonica de Stat Sibiu” lui Urzicana Mihai – (România) premiu care constă în susținerea unui concert alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu. ”Sunt foarte fericită pentru că am obținut acest premiu. Vox Artis este o competiție importantă recunoscută la nivel mondial. A fost un concurs greu cu mulți participanți, tocmai datorită acestui fapt”, a declarat mezzosoprana Cosmina Stancu.

Concursul Internațional de Canto ”Vox Artis” reprezintă o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă și este organizat de către Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Artcor Artists Agency (Viena).

Membrii juriului:

  • Președintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, profesor al Academiei de muzică Granados – Marshall -Barcelona
  • Tomáš STUDENÝ, PhD – Artistic Director – Opera – South Bohemian Theatre, České Budějovice
  • Caroline WIELPÜTZ – Casting Director Theater Bonn
  • Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Balșoi / Director Music Center „Eurovox” – Rusia
  • Franz TSCHERNE – Manager Tscherne Artists – Vienna
  • Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria
  • Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România

Evenimentul a fost organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*