România câştigă locul I la Vox Artis!

Alexandru Chiriac recital_27septJuriul concursului de canto „Vox Artis” a decis sâmbătă, după desfăşurarea probei finale, câştigătorii ediţiei din acest an a competiţiei. Astfel, locul I a fost câştigat de Alexandru Chiriac (România), locul II – Elisabeth Bailey (Marea Britanie) şi locul III – Natalia Tanasiiciuc (Rep. Moldova).Publicul sibian îi va putea asculta duminică la Sala Thalia din Sibiu, în cadrul concertului de gală al laureaţilor. Evenimentul face parte din proiectul Sibiu Opera Festival şi este realizat cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean Sibiu. Actiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

„Am avut o participare bogată atât din străinătate cât şi din România şi, la fel ca şi anul trecut, surpriza a venit din partea unui concurent român foarte tânăr. Alexandru Chiriac a convins juriul printr-o intrerpretare deosebită şi o voce de mare viitor câştigând, detaşat, premiul I” a declarat prof. Theodore Coresi director artistic Art Cor Agency Viena, co-organizatorul concursului.
„Vocile Operei”, Concertul de gală al laureaţilor Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis”, va avea loc duminică 27 septembrie 2015, la Sala Thalia din Sibiu cu începere de la ora 19. Pe scenă, alături de câştigătorii concursului, se va afla Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul italian Orazio Baronello.
Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia şi pe www.bilet.ro. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Membrii juriului:
Președintele concursului: Maestro Giuseppe Sabbatini – Italia
Președintele juriului:Tomas Studeny, Director artistic, Opera of South Bohemian Theatre – Cehia
Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria
Prof. Georgeta Stoleriu, soprană, Universitatea Națională de Muzică București – România
Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Bolshoi / Director Music Center „Eurovox” – Rusia
Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România


Laurenţiu Străuţ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*