România-Rusia se va juca pe Cluj Arena

Un nou mare eveniment va avea loc pe Cluj Arena, naționala României va înfrunta echipa Rusiei în etapa a 3-a a Rugby Europe International Championship (REIC).

Partida va avea loc pe data de 3 martie, de la ora 16.00.

”Învinsă pe propriul teren de Spania în prima etapă a ediţiei 2018 din Rugby Europe International Championship, Rusia şi-a diminuat considerabil şansele de calificare la Cupa Mondială din 2019, astfel că locul lui Aleksandr Pervuhin pe banca tehnică a ‘urşilor’ a fost luat de irlandezul Mark McDermott. Fost taloner la Munster, cu o prezenţă în echipa Irlandei XV, în ultima vreme Mark McDermott a ocupat funcţia de manager al centrelor de elită ale Federaţiei Irlandeze de Rugby şi antrenor al echipei naţionale U21 a ‘frunzei de trifoi’. Prin aducerea irlandezului se speră relansarea luptei de calificare la Cupa Mondială începând cu partida împotriva României de pe Cluj Arena”, scrie site-ul FRR.

Din lotul României vor lipsi căpitanul Vasili Artemiev, dar și experimentatul jucător de linia a treia Andrei Temnov, alături de Valeri Morozov, Igor Galinovski și Andrei Ostrikov.

Pentru a spera la o calificare, naționala României are nevoie de o victorie pe Cluj-Arena. În ierarhia mondială, naționala ocupă locul 16, iar Rusia, locul 20. Anul trecut, la Soci, jucătorii români au câștigat partida împotriva Rusiei, cu scorul de 30-10.

Lotul Rusiei pentru meciul cu România:

Pilieri: Innokenti Zîkov (Enisei-STM), Andrei Polivalov (Enisei-STM), Magomed Davudov (Kuban), Serghei Sekisov (VVA-Moscova), Evgheni Pronenko (Enisei-STM)

Taloneri: Stanislav Selski (Enisei-STM), Valeri Ţnobilidze (Krasnîi Iar), Nazir Gasanov (Kuban)

Linia a doua: Evgheni Elgin (Enisei-STM), Andrei Garbuzov (Krasnîi Iar), Bogdan Fedotko (Krasnîi Iar), Evgheni Mişehkin (Slava)

Linia a treia: Dimitri Krotov (Enisei-STM), Anton Rudoi (Enisei-STM), Andrei Temnov (Enisei-STM), Victor Gresev (Krasnii Iar), Taghir Gagiev (Kuban), Alexander Ilyin (Krasnii Iar)

Mijlocaşi la grămadă: Konstantin Uzunov (Enisei-STM), Aleksei Şcerban (Enisei-STM), Vasili Dorofeev (Krasnii Iar)

Mijlocaşi la deschidere: Ramil Gaisin (Ensiei-STM), Iuri Kuşnarev (Enisei-STM)

Centri: Dimitri Gherasimov (Enisei-STM), Mihail Babaev (VVA-Moscova), Serghei Trişin (VVA-Moscova)

Aripi: Evgheni Nepeivoda (Kuban), Gherman Davîdov (VVA-Moscova), Aleksei Mihalţov (Enisei-STM)

Fundaş: Aleksandr Budîcenko (Enisei-STM)


Raluca SAS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*