Romania Student Tour lansează catalogul „Civilizația Mărginimii”

Lansarea catalogului „Civilizația Mărginimii”, din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural – va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 10.00, la Complexul Turistic „Montana Garden” din Rășinari.

Catalogul a fost realizat în urma incursiunilor documentare realizate la Boița, Gura Râului, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Rășinari, Sadu, Săliște, Sibiu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tilișca și este dedicat Centenarului Marii Uniri, Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și Anului Omagial al Satului Tradițional Românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

foto: AIOS

În deschiderea catalogului regăsim mesajele prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, preot academician, și primarului comunei Rășinari, Bucur Bogdan, președintele Grupului de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului.

Evenimentul are loc concomitent cu proiectul ”Tradiții culinare în Mărginimea Sibiului, ediția a II-a, 2019”, organizat de Primăria Rășinari, co-finanțat de  Consiliului Județean Sibiu in cadrul Agendei Comunității 2019 și a Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Romania Student Tour se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri GAL Mărginimea Sibiului, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Facultatea de Geografie-Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului şi de Efectuare a Studiilor de Impact, UNESCO ProNatura, Clubul Orizont Sibiu, Artografica Sibiu, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*