Românii își vor putea face analizele pentru alergii gratuit! Măsura intră în vigoare din februarie

Românii își vor putea face analizele pentru alergii gratuit! Românii care vor plăti pentru analizele de diagnosticarea alergiilor vor primi banii înapoi de la stat.

Un registru național pentru evidența persoanelor cu boli și afecțiuni alergice va fi înființat. Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care prevede acest lucru.

Românii care sunt suspecți de alergii sau chiar au alergii confirmate vor avea o serie de beneficii, printre care și posibilitatea de ași face un set de analize gratuit.

Decontarea se va face prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la recomandarea medicului alergolog. Legea va intra în vigoare începând din luna februarie.

Oamenii care suferă de următoarele afecțiuni alergice vor beneficia de mai multe gratuități: astm bronșic, rinită alergică, alergie alimentară, rinoconjunctivita alergică, dermatită alergică și anafilaxie.

De asemenea, actul normativ stabilește că minorii care prezintă un risc de șoc anafilactic vor beneficia, anual și gratuit, de o doză de adrenalină pentru autoinjectare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*