Rute noi de pe AIS

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunțat începerea operaţiunilor la baza din Sibiu din august şi lansarea a patru noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS).

wizzair lansareWizz Air este deja cel mai mare transportator aerian din România în funcție de numărul de locuri oferite, iar Sibiu va deveni cea de-a şaptea bază a companiei în România. Odată cu noua aeronavă Airbus A320 alocată bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa noi rute către Nurnberg, München – Memmingen, Milano – Bergamo şi Madrid şi va creşte numărul zborurilor către Londra-Luton la cinci pe săptămână.

Investiție uriașă

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua bază din Sibiu şi va angaja 36 de persoane din regiune, în cadrul echipajelor pentru noua aeronavă. De asemenea, baza va contribui la economia locală, prin facilitarea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului, în transporturi şi în industria de turism. Suntem încântaţi să anunţăm patru noi rute din Sibiu spre destinații de interes pentru comunitatea sibiană și cea din împrejurimi. Suntem încrezători că aceste destinații răspund cerințelor exprimate de pasagerii din zona noastră de captare precum și de mediul de afaceri și că ele vor constitui tot atâtea punți de legatura cu Europa”, a mărturisit Marius Ioan Gîrdea, directorul AIS. La rândul său, Constantin Șovăială, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu cu atribuții de președinte, a legat deschiderea a patru noi curse aeriene de pe Aeroportul Internațional Sibiu spre Germania, Italia și Spania de demersurile făcute de Consiliul Județean, care, în urmă cu trei ani, a aprobat acordarea de ajutoare financiare companiilor aeriene care introduc rute noi pe Aeroportul Sibiu. „Acest demers al nostru a fost de bun augur, dovadă fiind deschiderea în anul 2014 a două curse noi, spre Luton și Dortmund, operate de compania Wizz Air”, consideră Șovăială.

Adaptare la cerințele pieței

Zborurile spre și dinspre Nurenberg, Memmingen, Milano și Madrid vor fi operate cu o aeronavă Airbus 320. Biletele către noile destinaţii sunt deja disponibile pe wizzair.com începând de la 69 lei. György Abran, directorul comercial Wizz Air, a spus, miercuri, la Sibiu: „Pasagerii din România se aşteaptă în continuare ca Wizz să le ofere tarife reduse către şi mai multe destinaţii din toată Europa şi Orientul Mijlociu, iar noi le răspundem cu mai multă capacitate, mai multe aeronave, mai multe rute şi mai multe locuri de muncă pe piaţa locală. Suntem compania aeriană cu cei mai mulți pasageri transportați din România și suntem extrem de încântaţi de creșterea noastră în Sibiu şi de lansarea Sucevei, o nouă destinaţie în România. Vom continua să investim în operaţiunile noastre aici pentru a ne asigura că oferim cele mai scăzute tarife din ce în ce mai multor oameni care călătoresc prin cele nouă aeroporturi unde suntem prezenți în România.”

În 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în şi din România, față de 3,9 milioane în 2014. Wizz Air are cea mai tânără flotă din Europa şi va începe faza a doua a programului său de livrări Airbus A321 cu recepţia la Bucureşti, în mai, a primei aeronave A321ceo, una dintre cele mai eficiente de pe piaţă, ce va contribui în acest fel la capacitatea Wizz Air de a oferi tarife scăzute. (C.P.)

Programul zborurilor noi

 

Destinaţia Zilele de operare Începând din Tarife de la
Nuremberg luni, miercuri, vineri 19 august EUR 19.99/RON 99
München Memmingen joi, duminică 21 august EUR 19.99/RON 99
Milano Bergamo marţi, sâmbătă 20 august EUR 14.99/RON 69
Madrid marţi, sâmbătă 20 august EUR 29.99/RON 129

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*