S-a deschis cea de a IV-a ediție a Târgului de Ecoturism

Muzeul ASTRA găzduiește începând de astăzi cea de a IV-a ediție a Târgului de ecoturism.

Târgul este organizat de către Consiliul Județean Sibiu prin programul Anii Drumeției în partenetriat cu Agenția Județeană de Turism Sibiu.

La târg sunt prezenți numeroși operatori locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe, care până duminică își vor expune ofertele de primăvară-vară.

Pentru ediția din această primăvară a fost aleasă zona Târgului de Țară din Muzeul Astra din Sibiu, în scopul expunerii și conectării cu o zonă tradițională, care trezește nostalgie pentru cei care au participat la târguri alături de bunici și părinți dar, în același timp, le prezintă o imagine inedită celor care nu au avut oportunitatea, dar își doresc să ia parte la astfel de inițiative.

O noutate pentru clasicele conferințe și panel-uri de discuții, la această ediție participanții vor putea afla despre bunele practici din domeniul turismului sustenabil.

„Mă bucur că suntem în Muzeul ASTRA pentru că aici se fac lucruri bune și apreciez ce fac atât domnul Ovidiu Baron cât și domnul Director Ciprian Ștefan, mă bucur că avem Primăria Sibiu alături de noi, că avem Primăria Săliște, Primăria Porumbacu, este bine că avem și primăriile alături de noi, și mă bucur că s-a decis de către Consiliul Județean continuarea Programului ”Anii Drumeției” și în anul III, pentru că inițial noi a programat doar doi ani pentru acest program și mă bucur să continuăm să investim în dezvoltarea ecoturismului la nivelul județului Sibiu” a declarat Administratorul Județean Adrian Bibu în conferința de presă ocazionată de deschiderea târgului.

Evenimentul este împărțit în patru secțiuni:

Expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca în sezonul de primăvară-vară în județul Sibiu;

Comercială, cu echipamente și produse care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;

Panel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși experiențele de bună practică pentru turism sustenabil și informații utile pentru înființarea și promovarea unor puncte atractive de ecoturism dar și comportamentul adecvat pe munte.

Activități în aer liber pentru întreaga familie și experiențe locale deosebite.

Vizitatorii sunt invitați, ca în timpul celor trei zile ale târgului, să bucure de ateliere tradiționale meșteșugărești, degustări de produse, sesiuni de yoga, ture de bicicletă și multe alte surprize.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*