S-a finalizat reabilitarea și modernizarea Căii Dumbrăvii (FOTO-VIDEO)

Primăria Sibiu anunță finalizarea proiectului de reabilitare a străzii Calea Dumbrăvii, unul dintre cele mai ample proiecte de reabilitare și modernizare din ultimii ani.

„Ca administrație locală, Primăria Sibiu continuă să dezvolte proiectele de mobilitate alternativă începute în municipiu pentru a reduce poluarea generată de traficul rutier și a oferi o mai bună calitate a vieții locuitorilor. O nouă  soluție pe care am început să o adoptăm în acest sens este crearea de coridoare de mobilitate urbană. Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii este un prim astfel de proiect, aceasta devenind prima arteră smart a Sibiului. Strada oferă acum facilități pentru deplasarea cu bicicleta, pe jos sau cu transportul public.

Proiectul „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii din Municipiul Sibiu”, Cod SMIS 126227, a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investițiile bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a proiectului este de 21.423.912,91 lei, din care finanțare nerambursabilă 18.205.137,21 lei. Contractul de finanțare este prevăzut a se derula în perioada 05.12.2019 – 22.12.2022.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor de carbon la nivelul Municipiului Sibiu prin îmbunătățirea infrastructurii utilizate de transportul public, crearea de piste pentru biciclete și facilitarea deplasărilor pietonale pe strada Calea Dumbrăvii” au transmis într-un comunicat reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*