S-a inaugurat noul Etno Tehno Park de la Muzeul ASTRA

La Muzeul ASTRA a fost inaugurată joi noua Platformă Educațională Etno Tehno Park. Platforma se adresează în primul rând copiilor, care au la dispoziție aici mai multe ateliere de creație.

În prezent Muzeul a deschis o tabără de vară pentru copii, începând de la vârste fragede și până la adolescenți. Copiii vin în fiecare zi la Etno Tehno Park unde participă la ateliere meșteșugărești, de sculptură în lemn, de pictură și au astfel ocazia să „se joace” cu exponatele din muzeu.

Cei mici pictează pe replici ale exponatelor din muzeu, realizate la scară redusă, și au ocazia de a vedea, pe machete principiile de funcționare ale diverselor instalații țărănești care sunt expuse în muzeu.

„În acest fel copiii vor percepe muzeul nu doar ca pe un loc unde se pot admira exponatele fără a le atinge, ci vor putea să cerceteze mai bine aceste exponate care dau senzația unui ”muzeu viu” a spus Ciprian Ștefan Directorul Muzeului ASTRA.

Tot în cadrul Etno Tehno Park cei mici au la dispoziție o șură tematică dar și săli în care să își desfășoare activitatea pe vreme nefavorabilă sau în sezonul rece.

Prezentă la inaugurare, Președinta Consiiului Județean, Daniela Cîmpean, a avut doar cuvinte de laudă față de inițiativa și modul de concepție și realizare a Etno Tehno Park-ului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*