S-a încheiat încă o ediție a Sibiu Jazz Festival

Lumea jazzului s-a îmbogățit cu încă o ediție Sibiu Jazz Festival. Timp de trei zile, între 13-15 august, publicul a putut experimenta un veritabil jazz happening, un amestec sui generis de stiluri consacrate acestui gen muzical. Formațiile cuprinse în line up au recompus pe scenă farmecul jazului profund legat de entuziasmul creației muzicale.

Rațiunea din acest an a acestui line up a constat în exploatarea și valorificarea acestui mix din punct de vedere muzical la cote cât mai înalte. Piața Mare din Sibiu a devenit locul unde sunetul a căpătat forme noi de exprimare, exprimând esența libertății ce definește jazzul.

„Când vorbim despre jazz atingem subiectul volatilității, jazzul fiind o pasăre Phoenix prin natura sa. Sibiu Jazz Festival se adaptează noilor tendințe în jazzul internațional, înglobând elemente clasice ale genului. Guillaume Perret a vorbit într-un limbaj modern al genului jazz, abordând sunetul din perspectivă electrică, tehnologică, digitală. Astfel se obține un sunet în consonanță cu timpurile pe care le trăim.

Formația Trigon împreună cu Geta Burlacu au primenit scena cu toată eforescența de sunete transpuse în emoții pe tonalități specifice spațiului moldav. Irina Gorga și bandul său care împreună reprezintă o avangardă a jazzului și, totodată, noul val al genului în România au adus la Sibiu bucuria de a cânta în ton cu viața și de a vibra la unison cu publicul”, a declarat Simona Maxim, director Sibiu Jazz Festival.

Surprizele din acest an în ceea ce privește line-up-ul și abordarea managerială au pus în valoare unicitatea Sibiu Jazz Festival, o caracteristică ce sintezizează, definește în ochii publicului acest eveniment ce are o longevitate inegalabilă în România (peste patru decenii).

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.


Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*