S-a semnat contractul. Începe modernizarea clădirii Liceului Teoretic “Constantin Noica” pentru eficientizare energetică

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii Liceului Constantin Noica în vederea creșterii eficienței energetice a acestui imobil. Valoarea investiției este de 6,4 milioane de lei, finanțată din fonduri europene prin Programului Operațional Regional.

Scopul proiectului este acela de a scădea consumul anual de energie convențională în clădire cu cel puțin 40% și de a crește consumul de energie din surse regenerabile cu cel puțin 15% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Firma contractată în urma unei proceduri de achiziție publică – SC Electrovâlcea SRL – are la dispoziție 10 luni pentru a finaliza o serie de lucrări care vor asigura condiții mai bune pentru cei peste 900 de elevi și profesori ai acestei unități de învățământ:

· izolarea termică a fațadelor clădirii

· instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă)

· repararea acoperișului clădirii

· reabilitarea instalației de iluminat în clădire

· montarea unui sistem de management și control – Building Management System – care urmărește nivelul de consum al energiei în clădire

„Ordinul de începere va fi emis în cursul săptămânii viitoare. Primele lucrări care se vor efectua vor fi cele de la interiorul clădirii pentru a le finaliza pe cât posibil pe parcursul vacanței de vară. Constructorul va alcătui un grafic de execuție astfel încât cursurile să fie cât mai puțin afectate și după 15 septembrie”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Valoarea proiectului este de 7,54 milioane de lei, din care cheltuieli nerambursabile 7,39 milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*