S-au deschis înscrierile pentru cursuri în Smart Lab Sibiu

La începutul acestei luni, Primăria Sibiu și partenerii săi, Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România, au finalizat amenajarea unui Smart Lab în imobilul din Piața Mică nr. 22. Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

Foto: Primăria Sibiu

Smart Lab-ul este dotat cu un display interactiv, computere de ultimă generație, roboți programabili, o imprimantă și un scanner 3D, creioane pentru desene 3D, ochelari VR și un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar).

De luni, 24 aprilie, Smart Lab-ul s-a deschis pentru elevii și profesorii aflați în “Săptămâna altfel”. Prin Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ s-a transmis o invitație directă acestora, pentru săptămâna curentă înscriindu-se peste 20 de grupuri.

Din 28 aprilie se vor deschide înscrierile pentru publicul care dorește să folosească facilitățile din Smart Lab.   

Cine se poate înscrie?

În Smart Lab se poate înscrie sibienii cu vâsta minimă de 8 ani. Înscrierile pe un anumit interval orar se pot face în limita a 8 locuri pe modul. Pentru că laboratorul va rămâne deschis cel puțin 3 ani, toți doritorii au timp să vină aici, pe rând.

Înscrierea se poate face individual sau în grupuri organizate de maxim 8 persoane. În cazul grupurilor, coordonatorul va contacta administratorul Smart Lab-ului pe smartlab@sibiu.ro sau la telefon 0269/208861, pentru a pune la punct detaliile modulului dorit.

Ce se poate învăța în Smart Lab?

Tematica cursurilor va fi afișată în programul de înscriere online. Câteva exemple de cursuri: Utilizarea echipamentelor smart, Programarea roboților, Utilizarea calculatorului în procesul de învățământ,  Editoare de text si calcul tabelar pe înțelesul tuturor (începători/avansați), Utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de Primăria Sibiu, Realitate virtuală, Inițiere în lumea 3D, Tainele calculatorului, Tainele mediului online. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni.

Tematica de cursuri este flexibilă astfel că, în funcție de solicitări, pot apărea noi subiecte.

Cum se face înscrierea?

Simplu, online, pe sibiu.ro, pe secțiunea Programări online – Smart Lab. Apoi trebuie urmați pașii pentru a alege data, ora și cursul.

Laboratorul va fi deschis și disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 19.00.

Cursurile vor fi susținute de traineri din cadrul Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, Primăria Sibiu și Universitatea încheind un parteneriat în acest sens, sau de către parteneri voluntari ai Primăriei Sibiu care doresc să se implice în acțiunile educative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*