„Să fim cu toții prieteni“, mesaj la clasa pregătitoare

Dascăli dedicați meseriei se implică în activități care contribuie la dezvoltarea competențelor socio-emoționale pentru copiii din ciclul primar. Sub coordonarea prof. consilier școlar Monica Decean din cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu, elevii clasei pregatitoare B de la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu au participat, ieri, la prima activitate din cadrul programului SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator).

foto: facebook

Copiii au făcut cunoștință cu povestea “Ariciul Ghimpisor și ciuperca fermecată“ (depresie/tristețe profundă). „Elevii au identificat emoțiile prezente în această poveste, dar și emoții cu care se întâlnesc și ei în viața de zi cu zi, au discutat impactul hărțuirii asupra elevilor, importanța prietenilor, au găsit soluții nonviolente de rezolvare a conflictelor, iar la finalul activității au realizat desene cu mesajul “«Să fim cu toții prieteni!». Felicitări elevilor, mulțumim cadrelor didactice și conducerii liceului pentru implicare și susținere!“, a transmis Monica Decean, încântată de elevi și de colaborarea cu doamna învățătoare Marcela Florea.

SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator) este un program de consiliere psihologică și educațională care își propune că obiectiv major dezvoltarea competențelor socio-emoționale ale copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică din instituțiile educaționale românești. Acest program este format din 8 module. Un modul este dezvoltat în jurul unei emoții negative disfuncționale. În baza unor evaluări sistematice, au fost identificate 8 emoții negative disfuncționale care au o incidență relativ mare în mediul educațional românesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*