Sadu a făcut cinste Mărginimii Sibiului

Comuna Sadu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și i-a impresionat pe cei care au vizitat, sâmbătă, Muzeul ASTRA.

Participanții au plecat cu impresii frumoase legate de tradițiile și obiceiurile din comună, dar și despre cultura și gastronomia din Mărginimea Sibiului.
Muzeul ASTRA a organizat un nou eveniment în cadrul Târgului de ţară, Mărginimea Sibiului fiind reprezentată de către comunitatea din Sadu. Gospodari pricepuți au primit turiștii cu un preparat tradițional specific satelor pastorale, balmoșul ciobănesc, cu păstrăv la grătar, dar și cu un preparat specific postului Crăciunului. Practic, preparatele calde au fost realizate în fața celor care au trecut pragul muzeului. De asemenea, doritorii au putut degusta și achiziționa produse autentice de la producători de brânzeturi din lapte de oaie, în special telemea, dar și alte produse tradiționale și de sezon.

Meșteșuguri vii

De o atenție deosebită s-au bucurat creatorii populari care au prezentat meșteșugul prelucrării lânii, susținut de ocupația principală a zonei. păstoritul. Au fost organizate ateliere meșteșugărești de cusături tradiționale, croșetare cu fir de lână și țesere la războiul de țesut orizontal. Toate acestea în cadrul unui program artistic, pus în scenă de grupul de colindători „Zâmbete și acorduri“ și de membrii ansamblului de cântec și joc „Valea Sadului“, care au evidențiat tradiția, portul și jocul popular specifice locului.

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*