Sadu – casa tradițiilor

Spectacolul de colinde „Pe sub deal pe sub pădure” face parte din proiectul cultural „Obiceiul Cetelor de Juni Sadu 2016” și a fost pus în scenă de către junii satului, odată cu obiceiul de „Ridicat al fetelor”

Manifestarea a avut loc duminică, 18 decembrie, la Căminul Cultural Sadu.

Tradiția continuă

Spectacolul a debutat cu șezătoarea unde gospodinele au așezat coregrafic povestea cetei junilor, frumos combinată cu un colaj de colinde tradiționale din comuna Sadu. Momentul de ridicat al fetelor din ceată a făcut deliciul publicului. Un moment deosebit de important s-a petrecut când pe scena a urcat grupul vocal „Inimioarele”, sub coordonarea preotului Liviu Moisiu. Colajul de colinde a făcut ca publicul să aplaude îndelung programul prezentat, care a culminat cu interpretarea celor două colinde de către Mădălina Foficaș și Diana Dăncăneț. „Personal, le aduc frumoase cuvinte de apreciere pentru dăruire, seriozitate și dorința de a continua tradiția locală moștenită de la moșii și strămoșii noștri. Este un lucru deosebit să vezi în zilele noastre atâta dorință de a valorifica zestrea comunității prin port și cântec. Este adevărat, un rol deosebit îl are preotul Liviu Moisiu, cel care cu multă dăruire a creionat acest proiect cultural, care în cel mai scurt timp posibil a fost încununat de mare succes. Felicitările și sprijinul meu necondiționat îl au «Inimioarele» și mă alătur cu mare drag acestui proiect”, a mărturisit Valentin Ivan, primarul comunei Sadu. Acesta continuă: „Cuvinte de apreciere adresez, de asemenea, și junilor de la cete, care prin prestația deosebită în cadrul programului cu momentul de «Ridicatul fetelor» au creionat o a doua etapă din șirul evenimentelor cetei și pentru faptul că și ei continuă tradiția locală a acestui frumos obicei“.

Vestea cea bună a Nașterii Domnului

Prezența pe scenă a marilor artiști, preotul Cristian Pomohaci, Ina Todoran, Camelia Cosma Stoiță, Ioana Brad, Codruța Rodean, cvartetul Anghelos, Traian Stoiță și cunoscutul instrumentist Adrian Neamțu, a făcut ca publicul prezent în sala de spectacol să participe activ la momentul prevestirii Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. „Aduc calde mulțumiri tuturor celor care, prin contribuția lor, au făcut posibil realizarea acestui frumos eveniment, publicului numeros prezent, prin căldura cu care a primit programul și respectul adresat artiștilor prin aplauze, și am convingerea că fiecare din cei prezenți și nu numai vor deschide ieslea sufletului pentru a primi Nașterea Mântuitorului așa cum se cuvine“, încheie edilul din Sadu.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*