Săgeți cu iz electoral între ALDE Sibiu și conducerea Consiliului Judeţean

­­

Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, o acuză pe Daniela Cîmpean că își aduce apropiații în instituția pe care o conduce. În replică, șefa Consiliului Judeţean dă asigurări că angajările se fac legal și transparent.

Ovidiu Tocaciu

“Daniela Cîmpean, preşedinta liberală a Consiliului Judeţean Sibiu, ne arată încă odată că de când a venit în această instituţie promovează doar persoanele dorite de ea. După o serie de angajări în numeroase posturi cheie din instituţie şi serviciile publice subordonate în perioada 2016 – 2019, toate patronate de Danieal Cîmpean, iată că mai avem parte de un concurs cu cântec. Zilele acestea este în plină desfăşurare concursul pentru ocuparea unui post de insepctor de specialitate, gr. II, la Serviciul Relaţii Publice, CIC şi Informatică. În fapt acest post este cu dedicaţie creat pentru unul din cei 12 candidaţi: Ghigulescu Anca Geanina. Doamna Ghigulescu lucrează deja în Consiliul Judeţean, la cabinetul Preşedintelui, din luna martie 2019. Nu ştim cum s-a angajat acolo, pentru că pe Organigrama instituţiei la acel cabinet apar 4 funcţii de execuţie, persoanele respective nu apar însă în aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Sibiu şi nici la lista cu Declaraţia de averi şi interese. Probabil că aceste persoane sunt peste lege sau sunt plătite din buzunarul doamnei Cîmpean. Altfel nu ne explicăm secretul legat de acestea. Actualul concurs public, că aşa cere legea, este de fapt o făcătură. Atâta timp cât toate postările de pe contul de Facebook al doamnei Daniela Câmpean, cont creat ca preşedinte al Consiliului Judeţean sunt făcute şi sponsorizate de Ghigulescu Anca Geanina, aşa cum o arată şi imaginea alăturată, ne punem întrebarea cât de corect este concursul? Poate se sesizează un organ de control despre legalitatea acestui concurs. Măcar acum, dacă la alte concursuri anterioare, de care nu a auzit nimeni, dar pe care le-a organizat Daniela Cîmpean s-a angajat doar cine trebuie… Uite aşa se umple Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate doar de membrii PNL Sibiu”, a declarat Tocaciu, într-un comunicat.

Toate concursurile din Consiliul Județean Sibiu se desfășoară cu respectarea legislației aplicabile și a principiului transparenței, drept dovadă numărul mare de candidați înscriși, au declarat responsabilii instituției, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.

“Este public de asemenea faptul că dna Anca Ghigulescu este consilieră în Cabinetul Președintelui, cu atribuții legate de comunicare, în această calitate având sarcini și în legătură cu administrarea paginilor de Facebook. Nu există nicio prevedere legală care să interzică vreunui angajat al unei instituții publice să participe la un concurs pe alt post în acea instituție.

Cu minime eforturi, ALDE Sibiu  ar fi putut afla că organigrama CJS – disponibilă pe pagina web a instituției – prevede cele 4 posturi de consilier în Cabinetul Președintelui. Ca personal contractual (nu funcționari publici), ce ocupă posturi de execuție și nu de conducere, aceștia nu au obligația legală de a depune declarația de avere”, mai precizează Consiliul Județean.

Postare pe pagina de Facebook a Danielei Cîmpean, sponsorizată de Anca Ghigulescu / sursa foto: comunicat ALDE Sibiu

sursa foto: comunicat ALDE Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*