Sala Thalia găzduiește festivalul-turneu Moldo Crescendo

Festivalul Moldo Crescendo prinde amploare, iar la cea de a patra ediție, sub genericul „Muzica Unește”, ajunge la sute de spectatori din Sibiu și alte nouă orașe de pe cele două maluri ale Prutului.

Sibiul este unul dintre orașele ce va găzdui festivalul-turneu Moldo Crescendo. La Sala Thalia va avea loc, în data de 22 iulie, începând cu ora 19,00, cel de-al șaptelea concert al turneului, iar intrarea este liberă. Vor fi interpretate trio-uri și quintete de Bach, Brahms, Smetana, Enescu, ș.a, iar pe scenă vor urca soliștii Moldo Crescendo: Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Olanda), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România) și Marcel Lazăr – pian (România). Fiecare își exersează și dezvoltă talentul departe de casă, însă vară de vară se reunesc pentru publicul românesc.

Ediția din acest an este specială și prin faptul că aduce și alți muzicieni, cu aceeași pasiune pentru muzica clasică în fața spectatorilor, fiind vorba de Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru – vioară, Ella Bokor – violoncel, Iulian Ochescu – pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez – vioară, Nika Vremšak – violoncel, Teodora Baltasiu – pian. Fiecare din aceste două trio-uri s-au afirmat pe plan local, au ajuns la inima oamenilor de lângă ei, iar acum s-au alăturat festivalului și reafirmă ideea că muzica unește.

„Așa cum muzica este creată și interpretată de către oameni pentru oameni, festivalul a fost inițiat de tineri și susținut de peste 400 de oameni, care au donat în campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo. Sunt oameni care cred în frumos, cultură și acești tineri care au prins aripi și-au zburat în lumea mare, însă țin minte de unde au pornit”, au declarat organizatorii evenimentului.

Moldo Crescendo este un festival de muzică clasică, creat de tineri născuți în Moldova, care studiază sau au studiat în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, București, Cluj, Moscova, Maastricht ș.a. De 4 ani, în fiecare vară, aceștia organizează concerte de muzică clasică, pentru a aduce oamenii mai aproape de muzica clasică și muzica clasică mai aproape de oameni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*