Salarii mici? Doar un mit!

În Sibiu găsești job-uri plătite cu peste 1000 de euro pe lună, dacă ai calificarea necesară.

Atunci când vine vorba despre găsirea unui loc de muncă sigur și bine plătit, Sibiul este un oraș extrem de ofertant. Aici, rata șomajului este una dintre cele mai mici din țară și în permanență sunt locuri de muncă vacante.

Unele dintre aceste locuri de muncă sunt foarte bine plătite, remunerația lunară putând depăși echivalentul a 1.000 de euro.

În ce domenii se câștigă foarte bine în Sibiu?

În firmele de IT, un senior PHP developer poate ajunge să câștige între 1.800 și 2.200 de euro pe lună. Nici în sectorul bancar lucrurile nu stau deloc rău. Posturile din serviciile bancare sunt recompensate generos. Astfel, un manager bancar poate să câștige peste 1.200 de euro, în vreme ce un specialist în riscuri poate ajunge la aproape 1.100 de euro lunar. Salariile din pozițiile de top ale sistemului bancar pot ajunge și la 4.000 de euro. Pe lista locurilor de muncă foarte bine plătite în Sibiu se numără și cele în inginerie și producție industrială. Astfel, inginerii constructori sau inginerii din producția de automobile și de accesorii pentru automobile pot avea câștiguri însemnate.

Un muncitor de pe platforma Vest poate câștiga lunar echivalentul a 1.000 euro, în timp ce angajații cu studii superioare ating dublul acestei sume după primul an de activitate

„Un inginer în compania noastră poate ajunge, după un an, timp în care trebuie să demonstreze că este foarte bine pregătit și este dedicat firmei, la un salariu, echivalent în lei, de 1.300 – 1.500 de euro. De asemenea un muncitor bine pregătit, și care își vede serios de treabă poate să ajungă undeva la 800 – 1.000 de euro” spune Diana D., responsabil HR la o importantă companie de automotive din Zona Industrială Vest.

Medicina oferă și ea la Sibiu câștiguri foarte bune. Atât în spitale, cât și în clinici private, cei care au pregătire medicală și experiență pot pleca acasă cu un salariu mai mult decât atrăgător.

Sacrificii vs. beneficii

Sunt însă și job-uri care nu necesită o înaltă calificare, dar care sunt bine plătite. Astfel, un șofer care transportă mărfuri intern sau internațional depășește cu ușurință salariul de 1.000 de euro. Este adevărat, însă, că această muncă implică anumite sacrificii cum ar fi absențele destul de lungi de acasă, de lângă familie.

Motive pentru a te angaja în Sibiu

Unii vor spune că în București sau Cluj salariile sunt mai mari decât în Sibiu. Este adevărat, dar totuși Sibiul se evidențiază printr-o serie de alte avantaje pe care orașele mai mari nu le au. Fiind un oraș relativ mic, deplasarea până la locul de muncă și înapoi se face mai ușor decât în alte orașe, ceea ce duce la timp mai puțin petrecut în trafic și economie la banii cheltuiți pe carburant. Sibiul, fiind un oraș turistic, oferă mai multe oportunități de petrecere a timpului liber. În Sibiu se găsesc multe restaurante extrem de apreciate, cluburi sportive sau de jocuri și oportunități de activități în aer liber.

Viața la Sibiu, chiar dacă nu este foarte ieftină, este totuși mai accesibilă față de orașele mai mari. Nivelul chiriilor și al altor cheltuieli este mai mic decât în alte orașe, ceea ce îți permite ca la sfârșitul lunii să rămâi cu bani în buzunar, atâta vreme cât salariul depășește 1.000 de euro. De asemenea, Sibiul este un oraș în plină expansiune, astfel încât viitorul poate da naștere unui mare număr de oportunități pentru cei care doresc să își dezvolte o carieră de succes.


Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*