Salonul Internațional de Artă Fotografică își deschide porțile în weekend

Manifestare de tradiție în Sibiu, Salonul Internațional de Artă Fotografică se va deschide sâmbătă.

Astfel, sfârșitul de săptămâna ne așteaptă cu cel mai mare eveniment de profil din țară – Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu. Vernisajul celor mai bune lucrări va avea loc, sâmbătă începând cu ora 12 în foaierul Primăriei Municipiului Sibiu.

În concurs au fost înscrise aproape 4000 de imagini fotografice a unor artiști din 45 de țări ce au fost jurizate la începutul lunii octombrie, de către personalități ale lumii fotografice .

La vernisaj invitații vor putea viziona lucrări de excepție atent selecționate printre care și fotografiile a celor mai buni artiști din Romania.

Sibienii Jeno Major si Dan Sușa se află printre premianții acestei ediții. Pe lângă cele două teme libere de fotografii color și monocrom, anul acesta au existat și două teme impuse – fotografie de călătorie (travel) și fotografie creative.

Evenimentul organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu este co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu și Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, și se derulează sub patronajul următoarelor organizații de specialitate: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Image Sans Frontiere (ISF), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

„Sibienii sunt invitați să admire “cele mai frumoase fotografii din lume” de sâmbătă 29 octombrie și până în 13 noiembrie 2022. Este un eveniment care ne onorează, pe care îl așteptăm și îl organizăm în fiecare an cu mare drag. Iubitorii artei fotografice vor fi încântați de regalul imagistic expus care în acest an surprinde prin lumini, umbre, rafinament și culoare”, a declarat Liliana Popescu, vicepreședinte Fotoclub Orizont Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*