Salvatorii montani sunt mai în siguranță acum – FOTO

Salvamont SIBIU a fost dotat cu rucsaci performanți pentru avalanșă și cu echipamente tehnice de vară, în urma unei sponsorizări din partea companiei CBS Eastern Europe, în valoare de 10.000 euro.

Salvatorii montani de la SALVAMONT Sibiu vor putea interveni prompt pentru salvarea victimelor în caz de avalanșă, grație dotării cu rucsaci performanți, realizați special pentru acest scop, fiind prevăzuți cu ABS.

Rucsacii au fost achiziționați în urma unei sponsorizări în valoare de 10.000 euro, oferite de Cristian Pătrașcu, managerul firmei CBS Eastern Europe. De asemenea, în baza sprijinului financiar oferit, se vor mai achiziționa echipamente tehnice de vară pentru salvatorii montani și pentru voluntari, personalizate pentru Salvamont Sibiu.

O demonstrație a funcționalității unui rucsac pentru avalanșă a fost oferită de Dan Popescu, șeful Serviciului Salvamont Sibiu, în cadrul unei întrevederi cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu administratorul public al județului, Adrian Bibu, și cu managerul companiei CBS Eastern Europe, Cristian Pătrașcu.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și apreciem orice sprijin oferit de mediul de afaceri și de societatea civilă”, a fost mesajul adresat de președinta Daniela Cîmpean domnului Cristian Pătrașcu.

La rândul său, managerul CBS Eastern Europe a ținut să precizeze că acest demers a luat naștere în urma unei discuții avute cu administratorul public al județului, Adrian Bibu, prilej cu care și-a arătat disponibilitatea să ofere un suport material pentru proiecte care aduc un plus valoare societății și în acest context i-a fost indicat Serviciul Salvamont Sibiu.

”Ne bucurăm că am putut fi parteneri în acest demers și că ajutăm o instituție care deservește un număr mare de sibieni, de iubitori ai muntelui și de vizitatori ai județului Sibiu. Încurajăm activitatea de drumeții și cred că e bine să avem un serviciu județean bine pregătit și bine echipat să intervină în cazuri de urgență maximă, atunci când lucrurile nu decurg conform socotelilor de acasă pe care și le fac turiștii. Conștientizăm importanța salvatorilor montani și riscurile la care aceștia se expun în cadrul intervențiilor de salvare”, a precizat Cristian Pătrașcu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*