Sâmbăta, copiii ascultă poveşti la Biblioteca ASTRA

Începând cu data de 8 februarie, Compartimentul pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu vă invită la „Ora de poveşti”, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 10,00 – 11,00.

Este o activitate destinată copiilor, în cadrul căreia aceştia vor avea prilejul să asculte poveşti şi povestiri din literatura română clasică şi contemporană.

Bibliotecarii îi vor aştepta pe copii cu cele mai frumoase poveşti şi basme, alese din colecţiile bibliotecii, potrivite pentru vârsta lor. Petre Ispirescu, Ion Creangă, Mircea Sântimbreanu, I.L. Caragiale, Alexandru Mitru, Ana Blandiana, Nina Cassian, Călin Gruia, Cezar Petrescu, Otilia Cazimir şi Gellu Naum sunt autorii care vor face parte din orele de lectură.

„Ne aşteptăm să avem întâlniri frumoase cu cei mici, în care să aflăm sau să ne reamintim poveşti ale eroilor din literatura română pentru copii. Sperăm să fie experienţe pline de aventură, umor şi imaginaţie, care să stimuleze capacităţile de atenţie, concentrare şi memorie ale micuţilor. În funcţie de complexitatea textului lecturat şi timpul alocat, pentru o mai bună înţelegere a lecturii şi a peripeţiilor personajelor, vom exersa mici jocuri de rol”, menţionează Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii şi Tineret.

La „Ora de poveşti” sunt aşteptaţi în special copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani, dar pot lua parte şi părinţi sau bunici care doresc să se alăture sesiunii de citit. Participarea la ora de lectură este gratuită, utilizând permisul de acces la bibliotecă, care poate fi realizat pe loc, la biroul de înscrieri. Programul pentru fiecare sesiune de lectură va fi anunţat pe pagina de Facebook a bibliotecii înainte de întâlnire – facebook.com/bibliotecasibiuastra.

„Ora de poveşti” va avea loc în zilele de sâmbătă, între orele 10,00 şi 11,00, la Compartimentul pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, situat la etajul I al Corpului B.

Informaţii suplimentare se pot obţine apelând numărul de telefon 0269 210 551, interior 108 (Compartimentul pentru Copii şi Tineret).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*