Sâmbăta Floriilor la Catedrala mitropolitană din Sibiu | FOTO

Sibienii au participat în număr mare la slujba Vecerniei și a Litiei din Sâmbăta Floriilor, oficiată aseară în Catedrala mitropolitană.

Preoții din Protopopiatul Sibiu au format soborul condus de ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Protopopiatului Sibiu, condus de preotul Alexandru Szasz. După slujba religioasă, corul preoților a susținut și un concert de cântări specifice perioadei Postului Mare.

Ca în fiecare an, după Vecernie a avut loc sfințirea stâlpărilor și procesiunea în jurul Catedralei mitropolitane. La final, ierarhul i-a binecuvântat pe credincioșii care au participat la această procesiune de Florii.

„Acest pelerinaj este un semn de dăruire și prețuire pe care îl aducem Mântuitorului Iisus Hristos, întâmpinându-L la intrarea în Ierusalim și îl aducem ca să fim adevărați cinstitori. Ramurile de salcie pe care le purtăm în mâini provine de la copacul care revine la viață foarte repede și se prinde oriunde foarte ușor. Este un exemplu pe care ni-l oferă Biserica îndemnându-ne să fim treji, să-L cinstim pe Dumnezeu și să prindem rădăcini în Biserica cea sfântă, pentru că această rădăcină ne ține pe noi în viață. În multe rugăciuni ale Bisericii noi cerem de la Dumnezeu să fim sădiți ca o plantă care prinde rădăcini în Împărăția Cerurilor”, a spus ierarhul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*