Șantier la Polsib

A început reconfigurarea intersecţiei şoselei Alba Iulia cu străzile Malului şi Maramureşului.intersectie Polsib

Comisia de Circulaţie a avizat începerea lucrărilor de reconfigurare a intersecţiei Șoseaua Alba Iulia – strada Malului – strada Maramureşului, în contextul dezvoltării zonei prin construcţia unor spaţii de servicii. „Avizul de execuţie a lucrărilor a fost solicitat de firma SC Elis Pavaje SRL, costul lucrărilor fiind achitat de un agent economic ce va deschide curând o unitate de comerţ în zona respectivă. Primăria Sibiu a acordat acest aviz pentru a permite o mai bună sistematizare a traficului, în contextul dezvoltării întregii zone“, motivează Mirela Gligore, șefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Se mută giratoriul

Reconfigurarea acestei intersecţii presupune amenajarea unui sens giratoriu mai larg, cu o rază de 10 metri, cu două benzi de circulaţie în giraţie şi o bandă de siguranţă de 2 metri. Întreaga geometrie a intersecţiei va fi modificată prin mutarea centrului acesteia cu 9 metri. De asemenea, trotuarele vor fi reconfigurate, asigurându-se şi iluminarea corespunzătoare. Constructorul va realiza marcajele şi va instala indicatoarele aferente.

Pe etape

Lucrările au demarat ieri și vor dura aproximativ șase săptămâni. Fiind o lucrare mare, ce urmează să afecteze un nod important de trafic, constructorul a împărţit lucrarea în șapte etape. Această etapizare a lucrărilor este o măsură de a reduce impactul asupra traficului. În prima etapă se va configura zona dintre strada Malului şi zona fostei fabrici Polsib. Trotuarele vor fi reconfigurate şi va fi conturată intrarea spre parcarea viitorului supermarket. Această etapă se va încheia în 21 mai. Șantierul nu va afecta circulaţia în acest interval, traficul desfăşurându-se în continuare pe două benzi. „În ceea ce priveşte desfăşurarea circulaţiei pe perioada lucrărilor, Comisia de Circulaţie recomandă utilizarea centurii ocolitoare pentru traficul de tranzit, dar şi pentru sibienii care locuiesc în cartierele Vasile Aaron, Lazaret, Guşteriţa, Terezian, Ţiglari. Traficul în zonă s-ar diminua astfel, evitându-se şi eventuale neplăceri“, adaugă Mirela Gligore.

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*