Săptămâna Europeană a Mobilității. Ce se întâmplă astăzi în zona centrală a Sibiului

Zona centrală a orașului a fost eliberată astăzi de mașini. În zonele rămase libere, Primăria municipiului Sibiu împrenă cu partenerii au pregătit mai multe evenimente culturale și artistice.

Astfel, din cauza vântuli puternic, Momentele muzicale au fost mutate într-o locație închisă, respectiv n sala expozițională a Primăriei Sibiu. De la ora 12.00 vor cânta String Quartet – Asociația Culturală Play, iar de la ora 13.00 – muzică de chitară și de pian – Asociația Culturală Play.  În timp ce ascultați momentele muzicale susținute de tinerii din Asociația culturală Play, vputeți vizita și expoziția cu lucrările creative realizate de elevi din mai multe școli sibiene pe tema mobilității curate, găzduită de sala expozițională a Primăriei Sibiu. Sala va fi deschisă publicului până la ora 15.00.
Între orele 10.00 și 15.00, în Piața Mică se vor desfășura o serie de activități sportive organizate de Decathlon: jocuri sportive, în zona pieței dinspre sediul Primăriei și Școala de biciclete în zona Casei Artelor, în care doritorii, indiferent de vârstă, pot învăța de personalul calificat Decathlon să meargă pe bicicletă. Decathlon va asigura și echipamentul de protecție necesar participanților.
Nu uitați și de concursul dedicat copiilor – ”Mergi pe jos, e sănătos!” – care se desfășoară și astăzi în Grădina Zoologică. Copiii pot câștiga una dintre cele 3 biciclete puse la dispoziție ca premiu, de Primăria Sibiu.
”De asemenea, dacă alegeți să vă deplasați cu autobuzul în oraș, vă reamintim că astăzi nu trebuie să cumpărați bilet. Bicicletele Sibiu Bike City pot fi închiriate astăzi (până în 22 septembrie) cu gratuități: prima oră gratuită sau 10 ore bonsu la abonament. Dacă folosiți o trotinetă BOLT, introduceți codul SIBIU22 și beneficiați de o reducere de 15%. Motive concrete pentru a lăsa mașina acasă.”, reamintesc reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*