Sărbătoare la Rășinari (FOTO/VIDEO)

Sâmbătă a început la Rășinari Festivalul Brânzei și al Țuicii. Timp de două zile Valea Ștezii va răsuna de cântece populare, iar bucatele tradiționale din Mărginime vor fi la ele acasă.

Ajuns la cea de a 19-a ediție, Festivalul Brânzei și al Țuicii este organizat de Primăria Rășinari în colaborare cu GAL Mărginimea Sibiului, Asociația Călușerii Rășinari, Asociația Turismul Sibian, Asociația Rășinari Confluențe Europene și este co-finanțată de Primăria Rășinari prin Agenda Culturală 2022 și de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală și Comunitară 2022. Festivalul este în acest an și un eveniment comun în cadrul proiectului de cooperare ,,Acţiuni comune pentru promovarea potenţialului turistic şi a produselor tradiţionale locale din teritoriile Mărginimea Sibiului, Ţara Oltului şi Valea Sâmbetei”.

La deschiderea de sâmbătă au fost prezenți primarul Rășnariului, Bucur Bogdan, alături de deputații de Sibiu Raluca turcan (PNL), Bogdan Trif (PSD) și Christinne Thellmann(PNL). Au mai fost prezenți senatorul liberal de Sibiu Nicolae Neagu, Primari din mai multe localități din județ și deasemenea subprefectul județului, Sebastian Șebu.

Pe scena amenajată la locul de desfășurare al festivalului au urcat în eschiderea festivalului Ansamblul ,,Călușerii” al Căminului Cultural din Răşinari şi invitaţii cu soliştii Sergiu Rațiu,  Rareș Andrei Tătoiu, Natalia Blezu, Veniamin Fogoroș, Nicolas Bogdan Gușterițan, Cristina Maria Posa, Hanea Iulian și Selena Güller, Bianca și Diana Crețu, Fluierașii și Corul din Răşinari.

Cei prezenți la Festival au avut ocazia să deguste din preparatele tradiționale ale Mărginimii Sibiului, cum ar fi bulzul cu brânză și smântână, sau tocana de berbecuț.

Mâine programul va începe la ora 12.30 cu deja tradiționalul Bulz al Festivalului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*