Sărbătoarea Recoltei la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează duminică, 30 septembrie, Sărbătoarea Recoltei, un eveniment care face parte din cadrul programului Târgul de țară.

Inițiativa va fi derulată sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural și a Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Trei bucătărese vor face demonstrații interactive de gătit preparate de toamnă după rețete și tehnici tradiționale.

„Cei prezenți vor putea degusta și achiziționa zacuscă, silvoiz de prune (magiun), murături la borcan și ghiveci de legume pregătite de cele trei socăcițe. Pe lângă asta, vizitatorii muzeului vor avea ocazia să-și aprovizioneze cămările cu dulcețuri și gemuri, siropuri, murături, zacuscă, fructe, produse apicole, pâine de casă, must de mere, brânzeturi și produse de carmangerie de la cei 17 producători prezenți la Târgul de țară. Meșteri rudari și împletitori de nuiele vor susține ateliere de prelucrare a lemnului și împletit corfe, vizitatorul având posibilitatea de a învăța tehnicile tradiționale de confecționare a acestora, precum și de a achiziționa obiectele realizate”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Atmosfera va fi animată de ansamblul de dansatori din Rîu Sadului prin cântece și dansuri populare tradiționale din zona Mărginimii Sibiului.

Evenimentul va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, duminică, 30 septembrie, între orele 10 și 16.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*