Sărbătoarea tuturor românilor, alături de Junii Sibiului

De Ziua Naţională a României, 1.300 de suflete au vibrat la unison şi-au cântat într-un glas „Noi suntem români!”, la spectacolul extraordinar oferit românilor de Junii Sibiului.

Din inima României a plecat înspre toți românii un mesaj încărcat de iubire de neam și țară, de prețuire pentru cei care s-au jertfit pentru România Mare.

Spectacolul extraordinar „Noi suntem români!”, organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, a marcat la Sibiu, în plan folcloric, Centenarul României. Spectacolul a beneficiat de un concept unic, cu amprenta inconfundabilă a Silviei Macrea și a Junilor Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare a României. Prezentarea inedită a artiştilor, sub formă de filme personalizate, tabloul coregrafic dedicat Centenarului, Învârtita de salon, piesa de orchestră prezentată de instrumentiştii de la „Cindrelul” și prezența comunităților din Arpașu de Jos și Gura Râului – toate s-au constituit în noutăți ale conceptului artistic.

Interpreți de renume ai cântecului popular au însoțit ansamblurile „Cindrelul-Junii Sibiului” și „Ceata Junilor” în această călătorie muzical coregrafică inedită: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Traian Stoiță, Răzvan Năstăsescu, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Sînziana Ștefan, Geanina Gavrilă, Alexandru Brădățan, Vlăduța Lupău, Daniel Pop, Oana Tomoiagă, Bogdan Firu, Adriana Anghel, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Nicu Mâţă, Adrian Neamţu, Alina Bîcă, Mariana Anghel, Laura Lavric şi Constantin Enceanu.

Imnul „Deşteaptă-te, române!” și cântecele patriotice, ce au răsunat din piepturile a peste o mie de sibieni, ne-au amintit că ne-am născut pe un pământ binecuvântat. Același mesaj a fost transmis și prin prezența comunităților  din Arpașu de Jos și Gura Râului, a elevilor Școlii de Dans „Ioan Macrea” și a Veteranilor Junilor Sibiului la Hora Unirii, organizată de Ziua Națională a României, în Piața Unirii din Sibiu. CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu a facilitat prezența la Hora Unirii a 100 de persoane, ce au îmbrăcat portul popular, din dorința de a ne aminti că fiecare dintre noi are puterea să facă România frumoasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*