Satul Bungard și-a ales delegatul în Consiliul Local Șelimbăr

După demisiile consilierilor care aparțineau de satul Bungard din Consiliul Local Șelimbăr, sătenii de aici și-au ales liderul care-i va reprezenta în Consiliul Local.

În urma adunării sătești a satului Bungard ce s-a desfășurat în 17 aprilie, locuitorii de aici l-au ales pe Nicolae Comănese să-i reprezinte în ședințele de Consiliu Local.

Conform Legii 2015/2001, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele de consiliu de un delegat sătesc. Acesta este ales pe perioada mandatului consiliului local de o adunare sătească, convocată cu cel puțin 15 zile înainte de primar. Alegerea delegatului sătesc se desfășoară în prezenta primarului sau a viceprimarului și a minimum doi consilieri desemnați prin hotărârea Consiliului Local. Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la această adunare. La adunarea sătească pot participa toți cetățenii cu drept de vot si domiciliul în satul respectiv. La discutarea problemelor privind satele respective, delegații sătești vor fi invitați în mod obligatoriu. Votul acestora are caracter consultativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*