Scandal la Șelimbăr, pe tema transportului public

Mai mulți șelimbăreni s-au plâns de funcționarea deplorabilă a transportului în comun.

„Printre cele mai mari probleme enumerăm: suspendarea curselor după ora 20, prețul ridicat al biletelor, numărul insuficient de autobuze, care nici nu circulă pe rute adaptate nevoilor cetățenilor, șoferi care se adresează în mod nepoliticos călătorilor sau care refuză să ofere bilete“, se arată într-un comunicat al organizației locale USR. Punctul culminant a fost atins marți, 26 iunie, când călătorii au fost dați jos din autobuz în Șelimbăr, la ora 23, șoferul refuzând să termine cursa care mai trebuia să ajungă în Bungard, Mohu și Veștem.

USR Șelimbăr s-a adresat Primăriei Șelimbăr. „Având în vedere lipsa de reacție a acestora, am trecut la pasul următor. Astfel, în data de 3 iulie, am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Președintele USR Șelimbăr, Daniel Vidrighin, și vicepreședintele organizației, Daniela Ilie, au prezentat în detaliu situația și au înaintat o petiție semnată de aproximativ 400 de locuitori prin care se cere rezolvarea  problemei.

Daniela Cîmpean a arătat o mare deschidere în cadrul discuției, fapt pentru care îi mulțumim, dar a făcut apel la răbdarea șelimbărenilor. Prin Ordinul de Ministru nr. 776 emis în 24 aprilie de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru prelungirea cu 4 ani a valabilității programului de transport interjudețean și a licențelor de traseu, s-a creat un blocaj birocratic pentru că lipsesc normele de aplicare. Situația comunei va fi analizată și rezolvată imediat ce se va produce deblocarea. Pe măsură ce vom primi răspunsurile oficiale, atât de la Primăria Șelimbăr, cât și de la CJ Sibiu, vă vom comunica  demersurile pe care le fac autoritățile și pașii pe care îi vom face noi pentru a se depăși acest neajuns“, transmit reprezentanții USR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*