Schimbare de comandă la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est

Luni, 28 februarie, în garnizoana Sibiu a avut loc ceremonia militară organizată cu ocazia schimbării comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

Generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, aflat la conducerea HQ MNC-SE de la înființarea acestuia în luna iulie a anului 2020, a predat comanda corpului multinațional generalului-maior Dragoș Iacob.

În cadrul activității de la Sibiu a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, la finalul unei prestigioase cariere militare de peste 40 de ani în serviciul țării. Decretul de trecere în rezervă, la împlinirea vârstei standard de pensionare, a fost semnat de Președintele României. Cu acest prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în structurile Armatei României și ale NATO, generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu i-a fost conferită Emblema de Merit În Serviciul Armatei României, clasa I.

Ceremonia de la Sibiu s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a locțiitorului comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite Aliate de la Napoli, generalul-locotenent Jocelyn Paul, a comandantului Comandamentului Forțelor Terestre Aliate (LANDCOM), generalul-locotenent Roger J. Cloutier, a comandanților din structura de forțe a NATO, precum și a reprezentanților autorităților publice și structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

HQ MNC-SE asigură coordonarea forțelor din cadrul prezenței NATO din regiune, coerența operațională între planurile naționale de apărare și cele aliate, precum și o mai bună integrare operațională cu forțele aliaților, în sprijinul consolidării arhitecturii de securitate pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*