Schimbarea la față

Mai multe clădiri din zona centrală a municipiului Sibiu au fost renovate sau cel puţin zugrăvite înainte de Summitul Uniunii Europene care va avea loc joi, în sediul Primăriei din Piaţa Mare.

Printre clădirile care au faţadele zugrăvite şi reparate se numără sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, dar şi alte clădiri private sau publice. Muncitorii nu au demontat de tot luni, schelele din faţa sediului IPJ, care arată ca nou. Şi sediul Primăriei din Piaţa Mare a fost atent verificat şi îmbunătăţit. În această clădire vor avea loc efectiv lucrările Summitului informal al liderilor din UE. Clădirile care păreau părăsite şi arătau ca nişte ruine de pe strada apropiată sediului Primăriei, strada Mitropoliei, au fost zugrăvite şi reparate şi ele. Şi hotelurile din zona centrală şi unde sunt cazaţi demnitarii europeni au fost curăţate şi s-a avut de grijă să arate ca noi. Măsuri speciale s-au luat şi la hotelul de cinci stele situat în Pădurea Dumbrava, unde vor fi cazaţi cei mai importanţi oaspeţi la Summitul UE, potrivit Agerpres.

Pe toate traseele pe care vor merge şefii de stat şi de guverne din UE în timpul Summitului UE se fac ultimele retuşuri. Absolut peste tot în oraş, în zonele dedicate Summitului UE, se pot vedea muncitori, grădinari, drumari, electricieni, dar şi forţe de ordine, poliţişti şi angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sibiul are pus în funcţiune un sistem nou de monitorizare video, cumpărat special cu ocazia acestui Summit şi a făcut investiţii în pregătirea străzilor, a clădirilor, inclusiv a celui mai mare spital public, pentru a face faţă evenimentului european care are loc joi.

În centrul Sibiului au fost montate corturi de mari dimensiuni, pentru buna desfăşurare a lucrărilor Summitului UE.

Traficul rutier şi pietonal în municipiu a fost modificat pentru ziua de joi, iar pentru ca traficul să fie mai liber au fost închise toate grădiniţele, şcolile, liceele şi facultăţile din municipiu în această săptămână.

Primăria a decis, astăzi, interzicerea mitingurilor şi a comercializării de băuturi alcoolice în zona Summitului UE, adică în Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet şi bulevardul Nicolae Bălcescu din centrul istoric.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*