Schimbări la vârful administrației sibiene

Șefi noi în administrația locală, după ședințele de Guvern și Consiliu Județean de miercuri și joi. Horațiu Marin a fost numit subprefect, Ovidiu Spătari a câștigat concursul pentru funcția de director al societății Drumuri și Poduri, în timp ce Gabriel Tischer a fost validat pe postul de președinte al Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional Sibiu.

Horațiu Marin

Avocatul Horațiu Marin, fostul președinte interimar al organizației municipale PSD Sibiu, este noul subprefect.

Al doilea om al Guvernului în județ

Guvernul a adoptat, miercuri după-amiază, o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Sibiu de către Marin Horaţiu-Lucian, se arată într-un comunicat al Executivului. Totodată, Executivul a aprobat, acum două zile, o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Sibiu de către Prislopean Olimpia-Maria. Horațiu Marin are 34 de ani, este căsătorit și are o fetiță. Este licențiat în drept al Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu“ din Sibiu și activează ca avocat în Baroul Sibiu. Are masterate în Managementul administrației publice și integrării europene (Institutul Național de Administrație) și în Management politic (Institutul Social-Democrat „Ovidiu Șincai“ București). A absolvit Colegiul Național de Apărare din București – Studii de securitate și apărare națională. Actualmente, este decan al Curții de Arbitraj a Asociației Balcanice de Arbitraj. S-a înscris în PSD în anul 2003 și a avut mai multe funcții la organizația de tineret și organizația municipală Sibiu.

Etnic german în conducerea Aeroportului

Gabriel Tischer

Ieri, în ședința Consiliului Județean, aleșii au aprobat hotărârea privind numirea membrilor în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu. Aceștia au calitatea de administrator neexecutivi. Astfel, președinte al CA a devenit Gabriel Tischer. Ceilalți membri sunt: Radu Gabriel Bondar – fost președinte al CA și director al Aeroportului Băneasa, Adrian Besoiu – fost consilier județean, Sebastian Dotcoș – administratorul public al județului, Dan Ciprian Lazăr și Ștefan Nartea – avocat. Mandatul administratorilor durează 4 ani.

Gabriel Tischer are 50 de ani și este de profesie inginer. Are dublă cetățenie, română și germană, este absolvent al Facultății de Inginerie din cadrul ULBS și are o experiență vastă ca manager de proiecte şi consultant în management. Între anii 2009 și 2016, a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului de aparate de distribuţie şi control al electricităţii Contactoare Buzău, iar din 2014 și până în primăvara acestui an a ocupat funcțiile de administrator și preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului de textile Iașitex. În calitate de președinte al CA, Tischer va încasa o remunerație lunară de 3.600 lei brut, iar ceilalți membri vor fi plătiți cu 2.900 lei brut.

Ovidiu Spătari

Șeful drumarilor

Inginerul Ovidiu Spătari a preluat, ieri, 28 septembrie, frâiele societății Drumuri și Poduri S.A., aflată în subordinea Consiliului Județean. „Am luat în primire postul și am început o analiză a întregii activități a societății Drumuri și Poduri S.A. Sunt multe de făcut și, cu siguranță, urmează să elaborăm un întreg plan de măsuri“, a declarat Spătari, pentru Mesagerul de Sibiu.

Comisia de evaluare i-a acordat 90 de puncte, din maximul de 100. Fostul director, Nicolae Muntean, nu s-a prezentat la concurs. Spătari este doctor inginer în electronică și telecomunicații, predă la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu și a deținut și șefia Hidroelectrica. Liberalul, în vârstă de 50 de ani, face parte și din Consiliul Local Sibiu, activând în comisia de administrație publică, iar în termen de 15 zile de la numire trebuie să opteze între cele două funcții, conform legii. Cariera sa politică a început la PNȚCD și a continuat la PLD, apoi la PDL, formațiune absorbită de PNL. Din noua echipă de conducere a operatorului județean de drumuri mai face parte Emilia Răcuciu, soția primarului din Săliște, care a fost desemnată să ocupe postul de director economic, fiind evaluată cu 85 de puncte. Printre contracandidatele acesteia s-a numărat Crina Todescu, administratorul special al DPC, care a primit doar 45 de puncte. Inginerul Gabriel Goreaev a candidat singur pentru a-și păstra postul de director de producție și a obținut 90 de puncte.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*