Sclavie curată! Puși să cerșească pentru că sunt minori sau au dizabilități

La data de 3 iulie, în cadrul activităților specifice desfășurate de către polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu pe linia prevenirii și combaterii faptelor de vagabondaj și cerșetorie, pe str. Lungă a fost depistată o femeie (în vârstă de 52 de ani) care îl determina pe fiul acesteia, în vârstă de 28 de ani, persoană cu dizabilități fizice și psihice, să apeleze la mila publicului.

În urma celor constatate, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exploatare cerșetoriei, conform art. 224 alin. 2 din codul penal.

În aceeași zonă, o altă femeie, în vârstă de 32 de ani, a fost depistată în timp ce apela la mila publicului, folosind-se de fiica sa minoră, în vârstă de 5 ani.

Și în acest caz, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea unui minor în scop de cerșetorie, conform art. 215 cod penal.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii de ordine publică au mai aplicat 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru cerșetorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*