Școala Altfel la Săcădate | GALERIE FOTO

Experimente sub umbrela „Magic Science“ și activități de dezvoltare emoțională au avut loc în săptămâna „Școala Altfel“ la Săcădate.

Elevii și preșcolarii școlii din Săcădate, îndrumați de profesoarele Florența Morariu și Simona Menning, ajutați de Asociația Vatra Satului Săcădate, au desfășurat activități alături de Asociația Științescu Hub și de psihologul Adrian Răulea, în cadrul programului Școala Altfel. Atelierul Magic Science i-a uimit și încântat pe micuții școlari, care au învățat prin experimente spectaculoase lucruri interesante structurate pe teme științifice precum lumina, sunetul, surse de energie, fotosinteza și viața.

Apoi, datorită lui Adrian Răulea, elevii au petrecut clipe minunate de joc, în care și-au identificat emoțiile. „La fel cum învățăm să scriem, e important sa învățăm cum să ne «citim» emoțiile. ABC-ul emoțional începe cu emoțiile de bază: bucurie, tristețe, dezgust, frică, furie, iubire, surpriză și este important ca cei mici să învețe încă de pe acum să înțeleagă și să exprime ceea ce simt. Asta poate conduce pe termen lung la o dezvoltare personală și profesională sănătoasă și, cel mai important, pentru a deveni un om echilibrat“, au explicat organizatorii.

De asemenea, copiii au vizionat filme educative pentru dezvoltarea lor emoțională.

Exatlon Săcădate

Elevii Școlii Gimnaziale Avrig din clasele CP A, a III-a B  și a IV-a A, îndrumați de profesoarele Cristina Caroli, Daniela Prier și Elena Oancea, în parteneriat cu elevii Școlii Primare Săcădate din clasa simultană și clasa a III-a îndrumați de profesoarele Florența Morariu, Simona Menning, Alina Silaghi și de profesorul Cătălin Oprea au desfășurat ateliere creative și competiții sportive sub genericul „Exatlon Săcădate“. Activitatea s-a desfășurat tot în cadrul programului Școala Altfel. S-a urmărit socializarea elevilor, învățarea prin joc și explorare, dezvoltarea creativă și a spiritului de fair-play în atelierul de învățare prin joc și explorare de la Săcădate, în incinta școlii, precum și pe terenul de sport din grădina școlii. Au luat cunoștință cu trecutul localității, vizitând Muzeul Satului Săcădate, îndrumați de președinta Anca Groza. Elevii au fost entuziasmați de activitățile desfășurate, au plecat obosiți, dar mulțumiți cu produsele confecționate și o surpriză dulce, dăruită de Asociația Vatra Satului Săcădate.

Valențe culturale

Tot prin intermediul Asociației Vatra Satului Săcădate, actorul Adi Neacșu, de la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu, a venit la Săcădate să îi farmece pe copii cu talentul său. Acesta le-a citit povești și le-a împărtășit experiențe din viața de actor, copiii din Săcădate fiind fascinați și privilegiați  să participe și la un dialog cu un actor contemporan.

De asemenea, sub îndrumarea profesorului etnolog Rodica Ispas, copiii au participat la atelierele de țesătorie și pirogravură, încercându-se astfel cultivarea tradiției în sufletele celor mici.

„În această săptămână, copiii s-au simțit minunat și doresc să mai participe la astfel de activități“, au declarat profesoarele din Săcădate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*