Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun

Peste 700 de elevi vor vizita Jandarmeria Sibiu în cadrul proiectului Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun, în perioada 19-22 aprilie. Fiul unui jandarm – Bucur Simion Alexandru, în vârstă de numai  12 ani, le va prezenta copiilor exerciții demonstrative cu câinii de serviciu alături de jandarmii de la Grupa Câini Serviciu.12993398_220411188328940_4438684510585815041_nCu prilejul activităților omagiale desfășurate pentru sărbătorirea la data de 3 aprilie a – 166 de ani de la întemeierea Jandarmeriei Române, în perioada 19-22 aprilie, în intervalul orar 09.00 -14.00, la sediul Jandarmeriei din mun. Sibiu, vom organiza întâlniri cu elevi din instituțiile de învățământ preuniversitar din jud Sibiu, pentru prevenirea încălcărilor normelor legale ori a producerii accidentelor în rândul celor mai tineri beneficiari ai activității instituției noastre.

Elevii interesați sau curioși de activitatea Jandarmeriei au fost eșalonați pe categorii de vârstă iar în cadrul dialogului cu aceștia vor fi abordate subiecte cu privire la protejarea mediului înconjurător, a florei și a faunei, protecția împotriva pericolelor pe trasee turistice, toleranță între semeni etc.

În fiecare dintre cele 4 zile, în intervalul orar 09.00 -14.00, la sediul Jandarmeriei Sibiu vom putea vizita împreună o expoziție de tehnică militară aflată în dotarea structurilor de Jandarmerie din sfera ordine și siguranță publică și Jandarmerie Montană. Totodată elevii vor putea urmării exerciții demonstrative cu câinii de serviciu utilizați de jandarmi în misiuni de ordine și siguranță publică.

„Ne exprimăm dorința de a ne aduce contribuția la formarea educației unor tineri responsabili și civilizați spre beneficiul comunității locale, pentru armonie și înțelegere între semeni”, spune căpitanul Alexandru Costea, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*