Școală doctorală în teatru și artele spectacolului la Sibiu

Deschiderea anului universitar 2015-2016 reprezintă pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu o premieră, anunțată chiar de ministrul Educației și Cercetării științifice, Sorin Câmpeanu.

Înaltul demnitar a anunțat public, în timpul ceremoniei desfășurate în Piața Mare, inaugurarea studiilor doctorale în teatru și artele spectacolului începând cu acest an.„Așa cum am promis, a fost un angajament de onoare: începând din acest an universitar, beneficiați de domeniul de doctorat «Teatru și artele spectacolului». Este un domeniu în care Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu a demonstrat că are o competență deosebită și am reușit, în cele din urmă, să învingem obstacolele birocratice și să aducem lucrurile într-o stare de normalitate, permițand universității sibiene să pregătească specialiști la nivel de doctorat în artele spectacolului”, a anunțat ministrul Câmpeanu.

Școala doctorală în artele spectacolului și management cultural de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu reprezintă o certificare a nivelului de excelență a învățământului artistic sibian și a școlii de teatru din Sibiu, cea mai activă școală de acest gen din țară. Studiile vor fi coordonate de profesori români și străini care au un CV impresionant în domeniul artelor spectacolului: prof. univ. dr. George Banu (Universitatea Sorbona, Paris), prof. univ. dr. Cathernine Naugrette (directorul Școlii de Doctorate în Arte și Media, Universitatea Sorbona, Paris), prof. univ. dr. Spencer Golub (Universitatea Brown, SUA), prof. univ. dr. Constantin Chiriac, prof. univ. dr. Cristian Radu și prof. univ. dr. Marian Râlea.

Sorin CÂMPEANU, ministrul Educației, promite școală doctorală de teatru și artele spectacolului la Sibiu

Sorin CÂMPEANU, ministrul Educației, promite școală doctorală de teatru și artele spectacolului la Sibiu

Programele de studii doctorale de la Sibiu vor fi susținute cu burse de către parteneri precum BRD și Institutul Francez.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*