Şcoală germană la Sibiu

Părinții care vor să le asigure copiilor o educație de calitate în limba germană au la îndemână o nouă alegere: Școala “Charlotte Dietrich”, care își va deschide porțile la Sibiu în această toamnă cu o clasă pregătitoare și o clasă întâi.

Kilian DoerrDin toamnă, în Sibiu va funcţiona o nou şcoală în limba germană, deschisă de Parohia Evanghelică. “Charlotte Dietrich Schule este concepută ca o completare și diversificare a ofertei educaționale existente la ora actuală în Sibiu. Va fi o școală germană deschisă pentru toată comunitatea sibiană, inclusiv pentru familiile străinilor care s-au stabilit aici sau lucrează în Sibiu și ai căror copii nu stăpânesc limba română”, spune Kilian Dörr, Primpreot al Parohiei Evanghelice din Sibiu, inițiatoarea proiectului școlii. “ Vrem să le oferim copiilor o educație bazată pe respect și responsabilitate, adaptată la nevoile lor individuale de dezvoltare, care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure o temelie solidă pentru viitoarea lor carieră profesională”, completează Dörr.

Principii

Școala va funcționa după modelul prestigioasei „Sankt Petri Schule” din Copenhaga, care are o tradiție de peste 400 de ani. La fel ca aceasta, „Charlotte Dietrich Schule” (CDS) va avea la bază valorile creștine și respectul pentru diversitate, va prețui dialogul deschis și pozitiv și va cultiva o atitudine responsabilă față de individ, societate și mediul înconjurător. „Biserica Evanghelică a avut un rol principal în educația din Transilvania încă din secolul 16 și a înființat primul sistem școlar cu prezența obligatorie din Europa. Biserica a patronat timp de secole școlile din satele săsești și a contribuit la păstrarea învățământului în limba germană, care acum reprezintă un avantaj economic important – Sibiul a atras mulți investitori străini și se bucură de șomaj zero pentru că aici este o comunitate solidă de vorbitori de germană. Vrem ca viitoarea școală să contribuie la creșterea acestei comunități și să le asigure elevilor un nivel de cunoastere a limbii germane care să le ofere acces ușor la cea mai mare și mai diversă piață profesională din Europa”, explică Wolfgang Köber, membru al Comisiei pentru Educație a Parohiei.

Manuale din Germania

“CDS va avea ca școală-partener în Germania pe „Raiffeisen Schule” din Wetzlar. Programa CDS se va baza pe programa folosită de școlile din landul Baden-Württemberg, recunoscută drept curriculum pentru școlile germane din străinătate. Manualele și materialele didactice pentru „Charlotte Dietrich Schule” vor fi aduse integral din Germania, iar personalul didactic este format din profesori vorbitori de limba germană la nivel nativ. Programul zilnic al școlii va fi până la ora 15, cu supraveghere asigurată pana la ora 17”, precizează domnul Jens Kielhorn, coordonatorul proiectului școlii „Charlotte Dietrich”.

Întâlnire cu părinţii

Parohia va organiza o serie de intâlniri de informare cu părinții interesați, pentru a le oferi toate detaliile referitoare la funcționarea viitoarei școli. Prima întâlnire va avea loc vineri, 10 iunie, ora 18, în loja primpreotului din Biserica Evanghelică din Piața Huet. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul școlii: www.charlotte–dietrich-schule.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*