Școala Gimnazială din Laslea participă la concursul CarteTeca organizat de Libris

Librăria on line Libris a demarat a patra ediție a proiectului CarteTeca, concursul prin care unitățile de învățământ din toată țara pot câștiga cărți pentru biblioteca proprie.

Fondul de carte alocat actualei ediții este în valoare de 250.000 de lei, prin care vor fi dotate 50 de biblioteci.

În proiect s-a înscris în acest an și Școala Gimnazială din Laslea, școală care are 4 structuri, școlile din satele care aparțin comunei.

Practic în școala din Laslea împreună cu cele patru structuri învață 459 de elevi din care 327 la ciclul proimar și gimnazial. Peste 50 de cadre didactice au grijă ca sub îndrumarea și măiestria lor ca elevii să beneficieze de proces instructiv-educațional în care aceștia simt că sunt egali și sprijiniți spre dezvoltarea unui comportament dezirabil pentru societate.

Din păcate școala nu beneficiază în prezent de o bibliotecă funcțională și, prin participarea la concurs, cadrele didactice de aici doresc să îmbunătățească infrastructura școlii și să readucă la viață o bibliotecă cu o gamă diversificată de cărți.

„ Noi credem că „O carte, un copil, un stilou și un profesor pot schimba lumea” lucru pe care l-am pus și pe peretele coridorului principal al Școlii Gimnaziale Mălâncrav”, se arată în aplicația pentru participarea la concurs a celor de la Școala Gimnazială Laslea.

Cei care doresc să sprijine școala în demersul de a câștiga cărți pentru o viitoare bibliotecă pot să voteze în cadrul concursului la ACEST LINK.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*