„Școli cu igienă medievală“, aduse în atenția noului șef al IȘJ Sibiu

Președintele organizației județene PMP Sibiu, Ingrid Sofia Höhr, a dat publicității o scrisoare deschisă adresată noului inspector școlar general, Emilian Marius Novac, în care reclamă starea școlilor din județul Sibiu.

Ingrid Hohr

„Ne lăudăm cu rezultate remarcabile ale unor elevi, în timp ce nu avem condiții de minimă igienă în școli. Mai exact, am aflat de la predecesoarea dvs. – Claudia Mery Sîmtion, fost inspector școlar general la ISJ Sibiu – că în incinta următoarelor școli nu există grupuri sanitare: Școala Gimnazială Alțâna, Școala Gimnazială «Ioan Dan Dascălu» Poiana Sibiului, Școala Gimnazială Mihăileni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Școala Gimnazială Păuca, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Ighișu Nou, Școala Gimnazială Bazna, Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială nr. 4 Mediaș, Școala Gimnazială «Viorel Cucu Paltin» Arpașu de Jos, Școala Gimnazială Șeica Mare, Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială Jina, Școala Gimnazială «Ion Albescu» Boița, Liceul Tehnologic «Johannes Lebel» Tălmaciu. Cam multe pentru acest minunat an centenar! Speranța mea este ca, într-un timp scurt, să dispară această problemă de acum 100 de ani. O să urmeze altele, situația cadrelor didactice, a abandonului școlar… Vă promit că o să vi le amintesc până la soluționare!“, susține Höhr.

Interpelare la minister

Liderul PMP Sibiu a reamintit că, la inițiativa sa, deputatul Marius Pașcan, care are un birou parlamentar și la Sibiu, a adresat o interpelare în acest sens Ministerului Educaţiei Naţionale pe 3 septembrie. „În perioada interbelică erau alocate educației 16% din PIB și că au fost construite aproximativ 1.000 de școli, multe fiind școli de meserii. Astăzi vă lăudați cu maxim 3% din PIB, cu desființarea școlilor de meserii și cu comasarea școlilor. Mai mult, 40% dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcționali. Cum va arăta societatea noastră peste 20 de ani? Ar fi pentru a patra oară când doamna Ecaterina Andronescu va fi șefa învățământului românesc. Cu excepția unei îndelungate activități politice, doamna Andronescu este cunoscută ca fiind cea care a decapitat școlile de arte și meserii. O rană greu de vindecat pe trupul bolnav al învățământului din țara noastră. Sunt sigură că știți că acum aducem meseriași din China, India sau Filipine. Sunt sigură că știți că la noi doar 20% dintre elevi mai sunt școlarizați în învățământul profesional, în timp ce în Germania sunt 70%. Asta o «datorăm» în oarecare măsură doamnei Andronescu. Probabil că nu veți avea nimic de comentat la această propunere a partidului care v-a promovat și pe dvs. Trebuie să comentați, însă, asupra unor aspecte ale învățământului din județul Sibiu“, a punctat Ingrid Höhr.

One Comment

  1. Scumpă Doamnă
    Guvernul Băsescu BOC a micșorat salariul profesorilor cu 25%.
    Ce a făcut “partidul” dumneavoastră cît a fost la putere?
    Dovediți ipocrizie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*